
La Biennal de Golfus i Cuina que organitza la Societat Gastronòmica del Pirineu ha fet un homenatge a la figura del recent desaparegut Santi Santamaria en la seva vuitena edició. El cuiner, que va morir el passat mes de febrer, ha estat present durant tot el recorregut en el que s'han pogut veure diferents fotografies seves. A més, a la casa de camp hi havia un tauler amb diferents imatges de la seva participació a la Biennal. L'acte, a més, ha comptat amb la participació de la vídua de Santamaria i del seu fill. El president de la Societat, Jordi Bota, ha manifestat que "els restauradors han respost bé a la crida de la Societat per homenatjar en Santi". Els guanyadors han estat Ramon Balsells, del restaurant La Pineda de Gavà, i Francesc Hurtado.
La Biennal de Golfus i Cuina és una trobada de cuiners aficionats al golf que organitza des de fa setze anys la Societat Gastronòmica del Pirineu al Real Club de Golf Cerdanya. En la biennal es combinen l'esport amb la restauració i els participants poden anar degustant diferents plats i caves a l'hora que juguen. Després del torneig de golf tots han compartit un dinar a l'Hostal d'Escadarcs.
En aquesta vuitena edició hi han participat una quarantena de restauradors i de persones lligades al món de la restauració. A la biennal hi ha participat restaurants tant coneguts com Can Roca de Girona, el Racó de Can Fabes de Sant Celoni o el Tram Tram de Barcelona, o d'altres menys coneguts com Ca l'Eudald d'Alp, l'Hotel Andria de la Seu d'Urgell o Can Mariet del Querforadat.
Un dels restauradors coneguts que hi ha participat, Carles Gaig, ha explicat que és una trobada "entranyable i divertida" i que enguany hi ha participat per l'homenatge a Santi Santamaria al que ha qualificat com "un dels pilars fonamentals de la cuina del nostre país".
La vídua de Santamaria, Àngels Serra, ha agraït l'homenatge "dels amics del Santi i no tant dels cuiners". Serra ha explicat que Santi no era aficionat al golf si no que feia "el torneig del cava i del menjar".