L’Escola d’Hoteleria de Lleida acull la competició amb els millors talents joves de la cuina catalana

El guanyador representarà Catalunya al concurs estatal Spainskills

  • Imatge dels participants al certamen -
Publicat el 03 de juny de 2025 a les 11:01
Actualitzat el 03 de juny de 2025 a les 11:02

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida és, des d’aquest dimarts 3 de juny i fins dijous 5, l’epicentre del talent gastronòmic emergent amb motiu de la celebració del Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills, una competició que reuneix deu joves promeses de diferents escoles de cuina d’arreu del país.

Els participants, provinents de centres com l’EHT de Barcelona, l’EHT de Girona, l’EHT de Cambrils, Joviat de Manresa, INS FP Sant Cugat, IES Tona, l’INS Bisbe Sivilla, l’INS Marta Mata del Vallès Oriental, Olivar Gran de Figueres i el mateix ESCHOTUR Lleida, hauran de demostrar la seva excel·lència tècnica i creativitat culinària davant reptes exigents. Entre ells, l’elaboració d’un entrant vegetarià, un plat de carn i un de peix, amb guarnició i salsa, tots amb ingredients sorpresa que es revelaran a l’últim moment. A més, els aspirants hauran de preparar una tarta Bourdaloue individual acompanyada d’una salsa calenta o freda, i tres petit fours de base diversa: pasta choux, full i galeta.

El dijous, jornada final, els concursants s’enfrontaran a una prova col·lectiva amb una caixa "black box" plena d’ingredients desconeguts, i una prova addicional de reconeixement de producte en llengua anglesa.

L’objectiu de la competició Skill és posar a prova la capacitat dels estudiants per desenvolupar una cuina professional d’alt nivell, aplicant criteris de qualitat, seguretat alimentària, sostenibilitat i prevenció de riscos laborals. El guanyador o guanyadora obtindrà el passaport per representar Catalunya al Campionat Nacional de Formació Professional Spainskills, que se celebrarà a Madrid.

Els professors Miquel Mena i Divina Salvadó, del centre amfitrió, són els responsables de la coordinació tècnica i organitzativa d’aquest esdeveniment de prestigi. El veredicte final i el lliurament de diplomes tindran lloc el dijous 5 de juny a les 14 h.