Musclos freds amb tomàquet

Les populars receptes de la blocaire Dolors Mateu

Publicat el 10 de juliol de 2015 a les 18:50
Actualitzat el 10 de juliol de 2015 a les 18:54

Un plat fred és el que ens ve ara de gust, i obrir uns musclos no representa encendre els fogons, com ho fem?
Ara us ho explico
 
 Ingredients:
1 kg. de musclos
1 ceba
2-3 tomàquets madurs
Sal, pebre
vinagre de xerès
oli d'oliva verge extra
 
Un cop nets els musclos,  els obriu al microones.
Per això els poseu en un recipient tapat amb film transparent i sense aigua, a potència màxima 1Kg. trigarà uns 8 minuts fins que estiguin tots oberts.
 
Mentre ratlleu la ceba , amaniu-la amb sal, pebre un rajolí de vinagre i oli.
Ratlleu el tomàquet.
 
Deixeu els musclos amb una sola valva  i l’ompliu amb la preparació de la ceba, a sobre hi poseu el tomàquet ratllat.
 
NOTA: El temps de cocció dels musclos és orientatiu.
** Si us queda algun per obrir, torneu a introduir-lo al microones.
** Ja sabeu que els trencats, els oberts quan estan crus i els que no s'obrin un cop cuits cal rebutjar-los.
 
Celíacs: Assegureu bé que tots els ingredients siguin sense gluten.