Nou impuls al “Mercat de les Pageses” de la Seu d’Urgell

Publicat el 13 de maig de 2010 a les 19:33

En aquest espai, al voltant d'un 80% dels productes que s'hi troben provenen dels horts de la zona i els venen les pageses. Segons ens explica la tècnica de dinamització econòmica de l'ajuntament de la Seu, Montse Ferrer, per tal de potenciar les produccions locals, el producte de temporada i un mercat de proximitat s'està treballant per envellir la plaça i ajudar a la potencialització i el manteniment dels petits horts.

Una de les mesures en que s'està treballant des del consistori és en facilitar estructures per posar les parades i que aquestes protegeixin de la pluja i del sol als productors i evidentment els seus productes. També es farà difusió per tal de promocionar la singularitat del mercat en zones turístiques properes com per exemple a Cerdanya, el Pallars o Andorra.

La iniciativa, que es contempla en el pressupost d'enguany de l'ajuntament de la Seu és, segons Ferrer, una manera de donar valor a les produccions locals i al mercat de proximitat i, també, un reconeixement als artesans agroalimentaris i agraris de la zona per la seva feina.

D'altra banda, més enllà dels productes locals al voltant de la plaça del mercat, al carrer Major i al casc antic s'hi pot trobar una àmplia oferta comercial amb unes 75 parades de productes diversos on s'hi pot trobar des de formatges artesans, vi, mel i olis, a roba de tot tipus o productes de la llar.

Cal destacar que "aproximadament un 35% d'aquestes parades són gent de la Seu que fan mercat", tal com explica l’Antoni Vinyals, dinamitzador de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU). Evidentment, el mercat de la Seu genera benefici no només pels marxants sinó també per la gent de la ciutat.

 

 

Una parada del mercat de la Seu. Una parada del mercat de la Seu.