Pastís de tonyina d'estiu

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 01 de setembre de 2015 a les 22:00

Pastís de tonyina d'estiu Foto: Dolors Mateu


Aquest pastís segur que molts de vosaltres el coneixeu i em donareu la raó en que és perfecte per a un sopar d'estiu

Ingredients 6 persones:
Pa de motlle sense crosta
2 llaunes de tonyina
pernil dolç
3-4 tomàquets madurs
enciam
olives farcides
olives verdes
pebrots escalivats   (aquí)
lactonesa (aquí) 
 
 
Dins un motlle allargat poseu una tira de paper d'enfornar  que sobresurti pels costats.
 
Col·loqueu  una capa de pa de motlle que cobreixi tot el fons i suqueu-la amb el tomàquet ratllat, a sobre poeur tonyina esmicolada escorreguda i després una capa molt fina de lactonesa.
 
Una altra capa: pa de motlle, tomàquet ratllat, pernil dolç, lactonesa
Feu capes fins que s'ompli el motlle i acabeu amb pa.
 
Cobriu amb film i pressioneu bé amb una cullera o una paleta perquè quedi compacte. Reserveu a la nevera almenys 2-3 hores.
 
Desemmotlleu el pastís, cobrir-lo amb una fina capa de lactonesa.
A les vores adheriu enciam tallat molt finet i adorneu amb olives i pebrot vermell molt picadet.
 
NOTA: Els pebrots escalivats  poden ser envasats.
** Jo faig servir lactonesa però serveix una bona maionesa envasada
** Es pot adornar amb ou dur, pernil picat, .... amb el que vulgueu o tingueu a mà.
** El paper d'enfornar és per facilitar el desemmotllament del pastís, surt de seguida i sense malmetre la forma.