Pollastre de corral a la cassola amb ceba, carbassa i avellanes

Les receptes del popular Bloc de cuina de la Dolorss

Publicat el 20 de gener de 2015 a les 23:00
Depenent dels que siguem, un pollastre de corral pot donar molt de si.
Com són una mica grans, els parteixo per la meitat, així per a 4 persones és perfecte, si som més, trec l'altra meitat i llestos.
 
Ingredients per a 4 persones:

Mig  pollastre de corral trossejat
farina
2 cebes
1 c/p de romaní sec
50cc. de conyac
400cc. de brou de verdures
100 gr. d'avellanes torrades
300 gr. carbassa
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Enfarinar el pollastre i daurar en una cassola amb oli calent. Reservar.
 
En aquest mateix oli posar  les cebes tallades en juliana (a tires finetes), salar i ofegar durant uns 20 minuts a foc mitjà-baix.
Incorporar el pollastre, el romaní, ruixar amb el conyac i deixar que s'evapori l'alcohol durant un parell de minuts, afegir les avellanes grollerament picades, abocar el brou, salar, semitapar i deixar coure a foc lent uns 30 -40 minuts.
 
Mentre rentar la carbassa i posar-la amb pell i tot en un recipient apte per a microones, regar amb un fil d'oli, tapar amb film i connectar a potència màxima durant uns 6 minuts.
Deixar refredar i amb l’estri adequat fer boletes, sense la pell, només la polpa.
Saltar en una paella amb una mica d'oli, daurar, salpebrar i afegir a la cassola del pollastre quan hagi passat el temps abans indicat.
Rectificar de sal el guisat i coure 5 minuts tot junt. Fet.
 
NOTA: Brou de verdures o de pollastre.
** La carbassa es cou amb pell, així tenim menys treball en pelar-la, que costa una mica.
** El temps de permanència de la carbassa al micro és orientatiu depèn de la potència del mateix i de la mida dels trossos, jo la tallo a rodanxes.
** Les boletes de carbassa seran sense pell.
** També podeu fer daus amb la carbassa
** El temps de cocció del pollastre és orientatiu, la salsa ha d'espessir una mica i adquirir consistència.
c/p = cullerada de postres
 

Totes les receptes de la Dolors Mateu a http://blogdecuina.blogspot.com.es/