El projecte , que té un pressupost de 370.000 euros, consisteix en la implementació d’un producte turístic supracomarcal que té en el formatge el principal nexe en comú, tot i què també hi revertirà en els altres agents econòmics implicats al mateix com els restaurants, els establiments hotelers, els comerços i les empreses de senderisme.
El coordinador del projecte , Francisco Cáceres va comentar a l’Alta Ribagorça, durant la presentació que s’ha realitzat amb als diferents presidents dels consells comarcals implicats que “el projecte ajudarà a donar una major sortida als productors agroalimentaris, principalment els formatgers. D’altra banda, estem segurs que gràcies al projecte apareixeran noves formatgeries i/o empreses agroalimentàries que generaran economies locals que seran importants per als nostres territoris. També els restaurants podran oferir productes del Pirineu. En definitiva, és un projecte transversal que contribuirà a desestacionalitzar el turisme i on es millorarà la col·laboració entre agents econòmics de les nostres comarques”.
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Jose Antonio Troguet, va comentar durant la presentació que “l’Alta Ribagorça ha apostat des de l’inici per aquest projecte. La creació de llocs de treball de forma fixa i la formació de les nostres empreses actuals o futures és fonamental per aconseguir el desenvolupament sostenible que volem”.
A la presentació realitzada a l’Alta Ribagorça, Francisco Cáceres va presentar els materials que s’estan repartint als 203 establiments participants així com la pàgina web ja operativa (www.pirenissim.org) i de la qual ja s’han començat a descarregar els primers forfatis de descompte.
Amb aquests forfatis, que també es poden trobar als establiments adherits els visitants a les sis comarques podran gaudir d’interessants descomptes en l’adquisició de formatges als comerços, o en les estades als diferents establiments hotelers.
En relació a la continuïtat del projecte de cara al 2012, Jose Antonio Troguet ha afirmat que “ no es descarta la continuïtat del projecte el proper any ja què aquest projecte pot ser l’inici d’una major col·laboració entre nosaltres. S’han de poder realitzar més projectes comuns que tinguin en els valors endògens dels nostres territoris el nexe en comú. Són més les coses que ens uneixen que les que ens separen”. El projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu.