Presenten la 15a edició de les Jornades Gastronòmiques del Bolet

Publicat el 25 de setembre de 2009 a les 16:50

Gilabert ha felicitat el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i els seus restauradors perquè han sabut mantenir amb un nivell alt de qualitat les Jornades Gastronòmiques del Bolet de l’Alta Ribagorça fins arribar enguany a la quinzena edició.

Gilabert ha manifestat que “el bolet és un producte molt nostre, constitueix un valor molt preuat de les nostres comarques i forma part de les nostres tradicions i de la nostra idiosincràsia”. “Les Jornades Gastronòmiques -ha afegit el president de la Diputació- tenen una gran importància per al sector turístic de les Terres de Lleida, tant pel seu vessant gastronòmic com també en el vessant econòmic, mitjançant tota l’activitat que es genera al voltant dels bolets”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Joan Perelada, ha dit que la comarca disposa de diferents recursos turístics com el turisme cultural amb el romànic declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, el turisme de natura i el senderisme amb el Parc Nacional d’Aigüestortes com a principals exponents, però ha assenyalat que “li faltava el turisme gastronòmic que ara, al cap de 15 anys de Jornades Gastronòmiques, hem assolit”.

Perelada ha explicat que la cuina ribagorçana ha experimentat una evolució espectacular en els darrers anys, gràcies al millor coneixement que la gent té dels bolets i que permet als restauradors innovar, mercès a les Jornades Gastronòmiques. “És un complement que necessitàvem”, ha conclòs.

En l’edició anterior, els restaurants que van participar en les Jornades van oferir 1.400 menús amb un nivell de satisfacció molt alt entre els visitants, segons que ha donat a conèixer Joan Perelada. En l’edició d’enguany el nombre de restaurants que participen a la mostra és també de 14, els quals ofereixen menús diversos a uns preus que oscil·len entre els 31 i els 50 euros. Les Jornades s’iniciaran el cap de setmana del 3 d’octubre i es clouran l’1 de novembre.

L’acte de presentació de les jornades també ha comptat amb l’assistència del vicepresident del Patronat de Turisme, Josep Cosconera, del director del Patronat, Àngel Vidal i de diversos restauradors de la comarca.

 

 

Gilabert en la presentació de les Jornades Gastronòmiques del Bolet. Gilabert en la presentació de les 15es Jornades Gastronòmiques del Bolet de l’Alta Ribagorça.