Sèpia amb ceba i mongetes (olla ràpida)

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 17 de febrer de 2016 a les 00:00
Actualitzat el 17 de febrer de 2016 a les 01:35
Plat d'hivern o almenys de temps fresc en què vénen de gust aquestes elaboracions contundents per reconfortar cos (i esperit) .
 
Ingredients per a 4 persones:
12 sípies petites
3 cebes mitjanes
2 fulles de llorer
3-4 grans d'all
50 cc. de conyac
300 gr. de mongetes cuites
sal, pebre negre
julivert picat
oli d'oliva verge extra
 
En l'olla i amb una mica d'oli calent poseu les cebes tallades en juliana, saleu i deixeu cuinar uns 6-8 minuts.
 
Afegiu les sípies rentades, el llorer, els alls sense pelar aixafats i el conyac.
Tanqueu l'olla, quan surti el vapor deixeu a foc lent uns 10 minuts. 
Deixeu refredar una mica i obriu l'olla.
 
Afegiu les mongetes cuites, doneu unes voltes i rectifiqueu de sal i pebre deixant bullir suaument, destapat, uns 5-8 minuts.
Escampeu  julivert picat.
 
NOTA: Les sípies no les vaig pesar, si són petites es poden comptar 3 per comensal, si són mitjanes un parell, això al vostre criteri.
** No us preocupeu si en sobra, es pot congelar i així en teniu per un altre dia.
** Ceba tallada en juliana és tallada al llarg en tires finites.
** Les mongetes cuites si són de compra renteu-les bé fins que s'elimini la escuma que fan.
** El temps de cocció a l'olla és orientatiu ja que depèn del tipus d’ollaque tingueu.
** Aquesta elaboració pot tenir dues versions una d'elles és la que us he posat i una altra en què la sípia pot anar tallada petitona, afegiu més mongetes i fer-lo més caldós, com un guisat de cullera , allargant més el nombre de comensals.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.