Els tomàquets, tan emprats en la cuina en forma de sofregits o salses (aquí), també es poden emprar com a "recipient" per omplir tant en fred (aquí) com en calent
Ingredients per a 4 persones:
4-5 tomàquets per a forts
200 gr. de carbassó
80-100 gr. de tonyina en conserva
2 c / s de pa ratllat
2 c / s de formatge ratllat
1 gra d'all
Julivert, farigola
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
Renteu i partiu els tomàquets al llarg, buideu la part central amb una cullereta i reserveu.
Els tomàquets poseu-los cap per avall a escórrer.
Barregeu el pa ratllat amb el formatge, el gra d'all picat, una mica de julivert i una cullerada de farigola seca.
Renteu el carbassó i piqueu-lo, en un robot o similar, amb la tonyina i la polpa del tomàquet buidat. Salpebreu.
Ompliu amb aquesta farsa els mitjos tomàquets, poseu per sobre la barreja del pa ratllat, pressioneu una mica perquè es compacti.
Regueu amb un fil d'oli.
S’ha de coure al forn preescalfat a 180 º durant uns 20 minuts. fins que es daurin.
NOTA: La quantitat de tomàquets és orientativa.
** Forn encès dalt i baix, la safata a mitja alçada .
** Pot servir perfectament com a entrant o com a acompanyament, en aquest cas ometre la tonyina i serviran de guarnició tant per carn com per peix
Blog de cuina de la dolorss
Tomàquets gratinats farcits de carbassó i tonyina
Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu
ARA A PORTADA
Publicat el 05 de juny de 2016 a les 01:48
Actualitzat el 05 de juny de 2016 a les 01:54
Et pot interessar
-
Societat La Lleteria de Juneda tanca per inviabilitat econòmica després de més de deu anys
-
Societat Avís per calor intensa aquest dijous a Ponent
-
Societat Un petit municipi de l’Alt Urgell recupera els «motarrots» per reforçar la identitat local
-
Societat Boí Taüll torna a competir per ser la millor estació d'esquí de l’Estat
-
Societat Un tren entre Lleida i Girona amb parada a Alguaire torna al full de ruta de la Generalitat
-
Societat Alcaldes de Ponent reclamen aturar la macroplanta de biogàs a la Sentiu de Sió