Tomàquets gratinats farcits de carbassó i tonyina

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 05 de juny de 2016 a les 01:48
Actualitzat el 05 de juny de 2016 a les 01:54
Els tomàquets, tan emprats en la cuina en forma de  sofregits o salses (aquí), també es poden emprar com a "recipient" per omplir tant  en fred (aquí)  com en calent
 
Ingredients per a 4 persones:

4-5 tomàquets per a forts
200 gr. de carbassó
80-100 gr. de tonyina en conserva
2 c / s de pa ratllat
2 c / s de formatge ratllat
1 gra d'all
Julivert, farigola
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Renteu i partiu els tomàquets al llarg, buideu la part central amb una cullereta i reserveu.
Els tomàquets poseu-los cap per avall a escórrer.
 
Barregeu el pa ratllat amb el formatge, el gra d'all picat, una mica de julivert i una cullerada de farigola seca.
 
Renteu el carbassó i piqueu-lo, en un robot o similar, amb  la tonyina i la polpa del tomàquet buidat. Salpebreu.

Ompliu amb aquesta farsa els mitjos tomàquets, poseu per sobre la barreja del pa ratllat, pressioneu una mica perquè es compacti.

Regueu amb un fil d'oli.
 
S’ha de coure al forn preescalfat a 180 º durant uns 20 minuts. fins que es daurin.
NOTA: La quantitat de tomàquets és orientativa.
** Forn encès dalt i baix, la safata a mitja alçada .
** Pot servir perfectament com a entrant o com a acompanyament, en aquest cas ometre la tonyina i serviran de guarnició tant per carn com per peix
  
Blog de cuina de la dolorss