El sopar guiat de formatges se celebrarà a les nou de la nit a l’hotel El Castell de Ciutat, conduït pel gastrònom Pep Palau. Durant el sopar es lliurarà el guardó “Amic del Formatge” a Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, en reconeixement del treball a l’entorn del formatge artesà realitzat per un restaurador català.
D’altra banda, el mateix divendres es desenvoluparà la Jornada Tècnica a la sala d’actes de l’ajuntament dirigida i moderada per Roser Romero, reputada especialista en el sector i professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. La jornada va dirigida al sector professional del formatge i derivats làctics i enguany és el segon any consecutiu que se celebra.
Pel que respecta a la fira de formatges artesans de Pirineu, en aquesta nova edició, els visitants podran escollir, degustar i comprar entre els més de 16 formatges elaborats als Pirineus catalans, i el formatge convidat San Simón de Costa, originari de la província de Lugo (Galícia).
Finalment, el plat fort de la fira de Sant Ermengol tindrà lloc el dissabte, 20 d’octubre, en que se celebrarà la 13a edició del concurs de formatges artesans del Pirineu. A partir de les deu i mitjà del matí un jurat format per més de 40 persones expertes en formatge es reuniran a l’aula del formatge per tastar i valorar els més de 100 formatges que es presentaran en aquesta edició. A més, en aquesta aula durant tot el dissabte, dia 20, i tot el diumenge, dia 21, es desenvoluparan nombroses activitats gastronòmiques com tastos guiats de formatges i vins, entre d’altres.