Barahona explica que una mala alimentació està vinculada a moltes malalties, com ara diabetes, hipertensió, sobrepes, obesitat, anorèxia etc. que deriven en molts casos en malalties cardiovasculars, la primera causa de mort als països occidentals. Per prevenir i evitar aquestes patologies és molt important adquirir hàbits saludables, entre ells una alimentació saludable.
El curs de la Universitat d'Estiu pretén que els alumnes matriculats coneguin els aliments i la seva aplicació en un règim alimentari saludable. A partir d'una avalució de l'estat nutricional de cadascun (quantes calories ingereixen, quantes en gasten i quantes en necessiten), Antonieta Barahona els guiarà perquè puguin confeccionar-se a mida una dieta equilibrada i corregir possibles errors. A més d'això, la vintena de matriculats en el curs aprendran a comprar saludable. Dimarts a la tarda, un supermercat de la Seu d'Urgell serà l'escenari d'una de les sessions pràctiques del curs, on s'ensenyarà a escollir els aliments que més ens convenen.
Durant el curs també es parlarà de dietes alternatives com ara les vegetarines i les macrobiòtiques.
Universitat d'Estiu de Lleida. Universitat d'Estiu de Lleida.