El millor panettone tradicional de la península Ibèrica és d'Alcarràs i l'elabora el pastisser de Sucre i Disseny, Josep Ramon Cases. Així ho va decidir el passat novembre el jurat del concurs que organitza la firma Irca a Milà (Itàlia), amb l'objectiu de trobar la millor varietat d'aquest dolç a l'Estat i Portugal.
Cases, que va quedar tercer a la categoria general, va presentar un panettone elaborat a partir de productes de proximitat, amb gianduja d'ametlles de les Garrigues, albercocs i préssecs d'Alcarràs, oli d'oliva de Bellaguarda com a substitut de la mantega i una farina especialitzada feta a Agramunt. Un dels secrets de la pastisseria Sucre i Disseny, tal com revela el pastisser lleidatà que es va plantar a la final del concurs entre més de 150 participants, és la delicadesa amb què es treballa la massa mare i la fruita de proximitat confitada "per nosaltres mateixos".
Un pastisser d'Alcarràs, l'artífex del millor panettone tradicional de la península
El secret del dolç elaborat per Josep Ramon Cases, de la pastisseria Sucre i Disseny, és la massa mare i els productes de proximitat
ARA A PORTADA
Publicat el 09 de desembre de 2023 a les 10:53
Et pot interessar
-
Societat Nous talls a l’avinguda Balmes per les obres de la xarxa d’aigua
-
Societat La DOP Les Garrigues veu poc impacte dels aranzels dels EUA però alerta del mercat global
-
Societat Més vigilància a Mont-rebei per un estiu segur i sostenible
-
Societat La Diputació de Lleida atorga 73 ajuts per impulsar la presència internacional d’empreses de Ponent
-
Societat El control de la mosca negra millora, però el trip amenaça la fruita dolça de Ponent
-
Societat Moren dues persones en l’incendi d’un prostíbul a Bellpuig