09
de desembre
de
2023, 11:53
El millor panettone tradicional de la península Ibèrica és d'Alcarràs i l'elabora el pastisser de Sucre i Disseny, Josep Ramon Cases. Així ho va decidir el passat novembre el jurat del concurs que organitza la firma Irca a Milà (Itàlia), amb l'objectiu de trobar la millor varietat d'aquest dolç a l'Estat i Portugal.
Cases, que va quedar tercer a la categoria general, va presentar un panettone elaborat a partir de productes de proximitat, amb gianduja d'ametlles de les Garrigues, albercocs i préssecs d'Alcarràs, oli d'oliva de Bellaguarda com a substitut de la mantega i una farina especialitzada feta a Agramunt. Un dels secrets de la pastisseria Sucre i Disseny, tal com revela el pastisser lleidatà que es va plantar a la final del concurs entre més de 150 participants, és la delicadesa amb què es treballa la massa mare i la fruita de proximitat confitada "per nosaltres mateixos".
Cases, que va quedar tercer a la categoria general, va presentar un panettone elaborat a partir de productes de proximitat, amb gianduja d'ametlles de les Garrigues, albercocs i préssecs d'Alcarràs, oli d'oliva de Bellaguarda com a substitut de la mantega i una farina especialitzada feta a Agramunt. Un dels secrets de la pastisseria Sucre i Disseny, tal com revela el pastisser lleidatà que es va plantar a la final del concurs entre més de 150 participants, és la delicadesa amb què es treballa la massa mare i la fruita de proximitat confitada "per nosaltres mateixos".