Troben el cos sense vida del noi de 14 anys desaparegut al pantà de Sant Antoni

La complicada orografia del pantà va fer difícil la localització del menor desaparegut

Imatge d'un grup de Bombers al pantà
Imatge d'un grup de Bombers al pantà | Bombers
Redacció
22 de juliol del 2024
Actualitzat el 24 de juliol a les 14:27h

Aquest dimecres, els Mossos d'Esquadra han trobat el cos del noi de 14 anys que va desaparèixer dissabte al pantà de Sant Antoni, a Talarn (Pallars Jussà). La unitat subaquàtica de la policia catalana, amb la col·laboració dels Bombers, ha localitzat el cadàver després de diversos dies de recerca intensa.

La desaparició es va reportar dissabte a les 12.33 h, quan el telèfon d’emergències 112 va rebre una trucada informant que un grup de banyistes havia vist com el noi entrava a l'aigua sense tornar a sortir-ne. Les operacions de recerca van començar immediatament, amb una primera immersió dels Bombers cap a les dues de la tarda del mateix dia.

El pantà de Sant Antoni presenta una orografia complexa, amb plataformes poc profundes que de sobte es desplomen fins a una fondària de 60 metres, cosa que ha dificultat les tasques de recerca. Les operacions es van centrar inicialment en la revisió de les boques dels desaigües del pantà, protegides per reixes, per descartar que el noi hagués estat succionat. Un cop descartada aquesta possibilitat, els esforços es van traslladar al fons del pantà, on la presència de sediments ha complicat la visibilitat.

La natura de l'embassament també ha afectat les tasques de rescat, ja que les immersions segures requereixen el tancament de les turbines de la presa. Aquestes operacions han de ser coordinades amb Endesa, l'empresa que gestiona la infraestructura, per tal de garantir el cabal ecològic del riu Noguera Pallaresa. Els Bombers i Endesa han treballat conjuntament per establir intervals de temps en què es puguin realitzar les immersions i, alhora, mantenir el flux necessari del riu.

Durant els períodes en què no es podien realitzar immersions, els serveis d'emergències han aprofitat per coordinar-se amb els altres cossos implicats en el dispositiu, incloent-hi el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat suport psicològic per a la família del menor.

Arxivat a