
Vins novells, joves, brisats, àcids, lleugers, blancs i negres, most, cupatges amb varietats autòctones i foranes, alguna ampolla de la bota del racó, han reforçat la seva presència i l'interès creixent de la II Mostra de Vins, en el context de l'Arrossada de Castelladral.
El bon temps ha acompanyat l'exposició de vins, que s'ha fet a la plaça de Castelladral. Degustacions, intercanvi d'opinions i coneixements, valoracions i comentaris centrats en la temàtica del vi i la vinya, han acompanyat una diada distesa i festiva.
La historiadora Maria Estruch hi ha posat el contrapunt intel·lectual amb una xerrada sobre quan es plantaven els ceps a vall obert, en homenatge a Isidre Soler "Filaborres" i Josep Montesinos, dos vinyaires fa poc traspassats.
Com a novetats, enguany s'ha pogut observar com treballen oficis artesanals com els corders amb els germans Clop de la Caseta de la Fàbrega i el matalasser Joan Coll de Navàs.
On hi ha vi, hi acostuma a haver-hi alegria, per això la Coral Nova de Navàs ha fet un tast de cançons de taverna en l'escenari més propici, sumant el valor afegit de l'alegria i la txirinola.
El plat per excel·lència de la festa de Castelladral és l'arròs que fa trenta anys prepara la Colla del Pi Tort. Una arrossada que ha repartit 600 plats d'arròs a l'esplanada de les alzines, plena de taules i cadires amb grups familiars vinguts de les valls del Llobregat i el Cardener.
L'ambient festiu s'ha completat amb una trobada de tractors d'època, una caminada popular amb un centenar de participants, i ball per acabar de rematar la festa que organitza l'AAVV Amics de Castelladral.