Castelladral reparteix 600 plats per l'Arrossada

A més a més hi ha hagut varietat de vins i cançons de taverna

Publicat el 10 de març de 2013 a les 17:51
Mostra de Vins a l'entorn de l'Arrossada de Castelladral. Foto: AjNVS

Vins novells, joves, brisats, àcids, lleugers, blancs i negres, most, cupatges amb varietats autòctones i foranes, alguna ampolla de la bota del racó, han reforçat la seva presència i l'interès creixent de la II Mostra de Vins, en el context de l'Arrossada de Castelladral.
 
El bon temps ha acompanyat l'exposició de vins, que s'ha fet a la plaça de Castelladral. Degustacions, intercanvi d'opinions i coneixements, valoracions i comentaris centrats en la temàtica del vi i la vinya, han acompanyat una diada distesa i festiva.
 
La historiadora Maria Estruch hi ha posat el contrapunt intel·lectual amb una xerrada sobre quan es plantaven els ceps a vall obert, en homenatge a Isidre Soler "Filaborres" i Josep Montesinos, dos vinyaires fa poc traspassats.
 
Com a novetats, enguany s'ha pogut observar com treballen oficis artesanals com els corders amb els germans Clop de la Caseta de la Fàbrega i el matalasser Joan Coll de Navàs.
 
On hi ha vi, hi acostuma a haver-hi alegria, per això la Coral Nova de Navàs ha fet un tast de cançons de taverna en l'escenari més propici, sumant el valor afegit de l'alegria i la txirinola.
 
El plat per excel·lència de la festa de Castelladral és l'arròs que fa trenta anys prepara la Colla del Pi Tort. Una arrossada que ha repartit 600 plats d'arròs a l'esplanada de les alzines, plena de taules i cadires amb grups familiars vinguts de les valls del Llobregat i el Cardener.
 
L'ambient festiu s'ha completat amb una trobada de tractors d'època, una caminada popular amb un centenar de participants, i ball per acabar de rematar la festa que organitza l'AAVV Amics de Castelladral.