
Imatge d'arxiu de les demostracions de cuina d'Ecoviure 2009. Catpress
Les demostracions de cuina ecològica i un taller en què s'ensenyarà l'elaboració artesanal del pa es perfilen com un dels atractius de la fira Ecoviure que se celebrarà al Palau Firal de Manresa el cap de setmana del 15 al 17 d'octubre. Aquest any les sessions estaran protagonitzades per Marc Puig-Pey, Oriol Rovira i Idris Cruz. Els professionals dels fogons s'ubicaran en un espai a l'entrada del recinte on ensenyaran trucs i tècniques i donaran consells per fer una cuina de qualitat amb productes de temporada i del territori.
Marc Puig-Pey, cuiner de la Fundació Alícia, serà l'encarregat d'obrir el foc dissabte al migdia amb una demostració de la cuina de Món Sant Benet que barreja innovació i tradició. A la tarda serà el torn per a Oriol Rovira, del restaurant "Els Casals" de Sagàs, que explicarà les claus de la cuina de pagès. Les places per a les dues demostracions, que inclouran un tast, són limitades i aniran per ordre d'entrada.
Elaboració del pa
Finalment, diumenge al matí serà el torn per a Idris Cruz, de l'establiment "Pan Baraka". Entre 10 del matí i 2 del migdia proposa participar en un taller on es podrà aprendre a fer pa de forma casolana. Es treballarà amb els següents ingredients: farina, aigua, sal i llevat mare natural. Els participants tastaran diferents tipus de pa ja preparats per apreciar la riquesa d'un dels aliments més humils i antics. En aquest cas la inscripció prèvia és obligatòria trucant al telèfon 93 877 63 13.
La comissió organitzadora del certamen continua treballant per a preparar tots els detalls de la fira que ha esdevingut un referent en el camp de la sostenibilitat i la solidaritat. L'Ecoviure posarà a disposició del públic un servei de bus gratuït que connectarà el recinte firal amb el centre de Manresa durant tot el cap de setmana.