
La Fundació Alícia celebra aquest cap de setmana la segona edició d'Alicia't, la festa de la cuina fàcil, sana i divertida. Durant dos dies Món Sant Benet s'omplirà de tallers per a totes les edats, activitats de lleure i una mostra de productes agroalimentaris. El director de la Fundació, Toni Massanés, ha explicat a l'ACN que es traca de la "festa major de la cuina de casa, d'això que hem fet sempre i no hem de deixar de fer perquè ens garanteix ser una mica més feliços i estar ben alimentats". En total, s'han organitzat 16 tallers com el de l'Àvia 3.0, la croqueta del segle XXI o sobre l''street food'. Massanés creu que després de l'èxit de públic del primer dia se superaran els 4.000 visitants.
La Festa de la cuina fàcil, sana i divertida va néixer l'any passat per celebrar els cinc anys de feina de la Fundació Alícia. Segons ha explicat el seu director, Toni Massanés, "volíem fer un dia de portes obertes i de cuines obertes". "Normalment aquí treballem projectes de recerca, ciència i cuina relacionats amb la salut i volíem fer una festa per la cuina de casa i per a tots els públics", ha explicat Massanés. Per això, i davant de la bona acollida que va tenir l'anterior edició de la festa, la Fundació Alícia ha decidit repetir l'experiència amb més tallers i activitats.
Entre els dos dies s'organitzaran una setzena de tallers, a més d'activitats lúdiques per a tots els públics. Segons ha detallat el director de la Fundació, els tallers van des de "donar petits trucs per estalviar i no llançar el menjar, fins a com cuinar menjar d'altres cultures o com podem fer la cuina de l'àvia però amb menys temps". A més, els més petits també han tingut els seus tallers específics. Totes les activitats culinàries estan dirigides per professionals d'Alícia, de Món Sant Benet i per cuiners de prestigi de la comarca del Bages.
La Fundació Alícia té tres grans eixos de treball amb l'objectiu que la població mengi millor: la innovació tecnològica en la cuina, la millora dels hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Durant aquests sis anys la tasca de la Fundació s'ha traduït en més de 170.000 persones que han realitzat tallers d'educació alimentària; més de 60.000 nens i adolescents que han participat en programes específics; més de 6.000 professionals que han cursat seminaris; 266 empreses que han realitzat projectes en col·laboració amb Alícia; 240 estudiants de tot el món que han estat becats per formar-se a Alícia; 17 llibres publicats; i desenes de projectes de difusió.