El Consell Comarcal del Bages aprofita l'aparador de la fira ExpoBages, que se celebra aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa, per donar a conèixer el territori entre el públic que visiti la fira. En el marc de les accions en l'àmbit de la promoció turística es presentarà el pas del Camí de Sant Jaume pel territori i es donarà a conèixer el projecte del Rebost de productes naturals del Bages que posa en valor el sector agroalimentari. El Consell tindrà un estand propi a la planta superior del recinte firal.
Pas del Camí de Sant Jaume pel Bages
El pas del Camí de Sant Jaume per la comarca forma part de l'itinerari català entre Sant Pere de Rodes i Alcarràs que s'afegeix al mític camí. Al Bages, el recorregut transcorre per l'Estany, Sant Benet de Bages, Manresa i Montserrat, entre d'altres indrets. La presentació del pas del camí per la comarca tindrà lloc divendres a dos quarts de 6 de la tarda a la planta superior del Palau Firal. El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Candàliga, el subdirector de planificació Turística de la direcció general de Turisme de la Generalitat, Jaume Font, i la tècnica del projecte Camí de Sant Jaume de la Generalitat, Carme Marsal, presentaran el camí.
L'atractiu gastronòmic del territori
La gastronomia, un dels eixos de l'ExpoBages 2009, dóna protagonisme als productes i als restaurants de la comarca. Des del Consell Comarcal es programen maridatges de cervesa, divendres a les 8 de la tarda a la sala 3 del Palau Firal i diumenge a les 11 del matí a l'Aula Gastronòmica. Es tracta de la cervesa artesana del Bages 'Guineu'. La fira també servirà d'aparador del projecte Rebost de productes naturals del Bages. Coincidint amb la inauguració de la fira, divendres a partir de les 5 de la tarda, es farà un tast de productes de la comarca.
Pas del Camí de Sant Jaume pel Bages
El pas del Camí de Sant Jaume per la comarca forma part de l'itinerari català entre Sant Pere de Rodes i Alcarràs que s'afegeix al mític camí. Al Bages, el recorregut transcorre per l'Estany, Sant Benet de Bages, Manresa i Montserrat, entre d'altres indrets. La presentació del pas del camí per la comarca tindrà lloc divendres a dos quarts de 6 de la tarda a la planta superior del Palau Firal. El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Candàliga, el subdirector de planificació Turística de la direcció general de Turisme de la Generalitat, Jaume Font, i la tècnica del projecte Camí de Sant Jaume de la Generalitat, Carme Marsal, presentaran el camí.
L'atractiu gastronòmic del territori
La gastronomia, un dels eixos de l'ExpoBages 2009, dóna protagonisme als productes i als restaurants de la comarca. Des del Consell Comarcal es programen maridatges de cervesa, divendres a les 8 de la tarda a la sala 3 del Palau Firal i diumenge a les 11 del matí a l'Aula Gastronòmica. Es tracta de la cervesa artesana del Bages 'Guineu'. La fira també servirà d'aparador del projecte Rebost de productes naturals del Bages. Coincidint amb la inauguració de la fira, divendres a partir de les 5 de la tarda, es farà un tast de productes de la comarca.