El Pou de la gallina organitzarà aquest dimecres a 2/4 de 8 del vespre una nova taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino, sobre El carrer Sobrerroca fa mil anys que batega, amb una conversa amb Francesc Comas, historiador; Maurici Rosell, músic i comerciant jubilat, i Joaquim Vert, fotògraf i vicepresident de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants.
Durant l'acte, es presentarà la revista El Pou de la gallina de febrer, amb el tema central dedicat a la història i al moment actual d'un carrer mil·lenari. D'altra banda, la persona entrevistada a fons és Clara Fons Duocastella, sociòloga de la religió.
És un dels vials més antics i ja el trobem documentat amb el mateix nom al segle XIII. Els testimonis del pas de Sant Ignasi de Loiola hi són molt presents, hi han nascut personatges importants, sovint en cases benestants, amb tines i cellers que aprofitaven el desnivell del carrer. La 67a Innocentada portava el nom de Sobrerroka 13 i abordava el tema de l'ocupació. Ho feia en clau d'humor, però aquest és un dels problemes que pateix el carrer, juntament amb la crisi del comerç, a causa del desplaçament del centre cap a altres indrets de la ciutat.
[naciomanresa]
El Temes del Pou de febrer tractarà sobre el carrer Sobrerroca
Tindrà lloc aquest dimecres al Centre Cultural el Casino
ARA A PORTADA
Publicat el 06 de febrer de 2024 a les 21:25
Actualitzat el 06 de febrer de 2024 a les 21:31
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans
El Geoparc de la Catalunya Central se suma a la iniciativa «La geologia és important, posem-la en valor»
-
Cultura i Mitjans
Norman López, en plena explosió de creixement digital, conduirà la retransmissió oficial del SAGA 2025
-
Cultura i Mitjans
Súria impulsa una campanya per apropar la música a totes les edats
-
Cultura i Mitjans
El Bages brilla al Certamen Nacional de Pubillatge amb dues proclamacions destacades
-
Cultura i Mitjans Torna el Casal de Nadal de Sant Fruitós de Bages per omplir les vacances d'activitats
-
Cultura i Mitjans
Rescaten 300 receptes catalanes en risc de desaparèixer gràcies a les àvies
