Guanyar 1.000 euros gràcies a la cagarada d'una euga: el curiós concurs que triomfa a Calders

Ja fa uns anys que aquest municipi del Moianès culmina la seva Festa Major amb el "Caga l'Euga", que cada cop reuneix més participants

A Calders, el 'Caga l'Euga' se celebra coincidint amb la Festa Major
A Calders, el 'Caga l'Euga' se celebra coincidint amb la Festa Major | C.F. Calders
Toni Carrasco / Aina Font Torra
13 de setembre de 2024, 11:07
Actualitzat: 14 de setembre, 16:42h

Ni més ni menys que mil euros són els que es va emportar a casa Núria Gost després d'encertar en quin quadre o parcel·la cagaria l'euga protagonista d'un dels esdeveniments més esperats de la Festa Major de Calders, que cada any que passa reuneix més adeptes. Parlem del Caga l'Euga, un concurs escatològic únic a la contrada que dimecres va omplir de públic la zona esportiva del camp de futbol d'aquest municipi del Moianès, i que va servir per posar punt i final a una festivitat que va allargar-se dotze dies.

Però, en què consisteix, exactament, el Caga l'Euga? Podríem dir que és una barreja entre el clàssic bingo i el joc Enfonsar la flota (Hundir la flota). En aquest cas, el taulell de joc és una quadrícula immensa que, a Calders, es dissenya al camp de futbol de sorra. L'objectiu de la dinàmica és aconseguir endevinar en quin dels dos-cents requadres (o parcel·les, com n'anomenen els calderins) farà caca la protagonista de la jornada: una euga d'un veí de la zona cedida per a l'ocasió.

Així, abans de deixar que l'animal es passegi per la quadrícula, la gent que ho vol pot comprar parcel·les a un preu de 5 euros. Cadascuna té un número. D'aquesta manera, quan l'euga decideix deixar anar la cagarada, l'organització ja sap a quin número ha defecat. Una de les normes del concurs és que el públic present en cap cas pot molestar l'animal, que a vegades acaba sense fer caca i, en conseqüència, sense proclamar cap guanyador; un escenari que, enguany, Calders no ha hagut de lamentar.

La primera edició del Caga l'Euga de Calders va dur-se a terme fa deu anys, i s'inspira en les populars Cagà de la Burra que nombrosos municipis del País Valencià celebren coincidint amb les festes de Sant Antoni.

Arxivat a