La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages, que tindrà com a dia central el diumenge 7 de febrer, incorporarà importants novetats pensades per donar més valor gastronòmic al municipi i al seu producte estrella, l'arròs. Les noves propostes van des d'aspectes relacionats amb la imatge -logotip, cartell o indumentària dels cuiners- a d'altres que dinamitzaran el sector de la restauració local, com els "7 dies d'Arròs a Sant Fruitós", amb la participació de catorze establiments del municipi.
Les millores que s'afegeixen a la històrica celebració se sumaran als elements més tradicionals de la Festa de l'Arròs. Així, a banda del repartiment de l'arròs al Bosquet, al llarg de tot el dia hi haurà múltiples activitats: botifarrada popular, concurs de pintura ràpida, trobada de puntaires, mostra d'entitats i comerç local, passejades amb ponis i cavalls, trobada de gegants, audició de sardanes, concert de la Unió Musical del Bages i el concurs d'arrossos. I lligat amb la celebració de la Ciutat del Bàsquet Català 2016, al migdia de diumenge es realitzarà un reconeixement a les jugadores de bàsquet del Sagrat Cor de Jesús dels anys 1962 i 1963.
Una setmana per tastar arròs
Les habilitats gastronòmiques del locals de restauració del municipi amb la cuina de l'arròs es podran comprovar des del dilluns 1 al diumenge 7 de febrer. Cadascun dels catorze establiments que s'han adherit al repte hauran elaborat arròs al seu menú, amb els seus secrets i els seus ingredients. Com al·licient, tothom que vulgui tindrà a la seva disposició una guia amb sis caselles que s'hauran de segellar al mateix restaurant que es faci el tast. Amb tres caselles plenes es tindrà dret a una ampolla de ½ litre d'oli verge extra arbequina del Roch; amb quatre, s'afegirà una ampolla de vi del Mas de Sant Iscle i amb cinc, també una de cava. Qui empleni les 6 caselles optarà, a més a més, a un sopar per a dues persones al restaurant L'Ó de Món Sant Benet, estrella Michelin.
Els restaurants adherits són La Fonda (Món Sant Benet), L'Ó, Casa L'Agulla, Pizzaklam, Nou Celler, Pont Vell, El Berenador, Sant Isidre, Can Ladis, Fonda Sant Benet, Can Plana, La Cuina del Bosquet, La Cafeteria Nat's i Can Ferrer. La iniciativa compta amb la col·laboració de Món Sant Benet, Forn de Cabrianes, Moli d'Oli Roch del Bages i Mas de Sant Iscle.
Maridatges de vins i arròs
El primer dels actes relacionats amb la Festa de l'Arròs 2016 se celebrarà aquest dissabte, 30 de gener, a les 12 del migdia a la Biblioteca de Sant Fruitós amb la participació de dues figures rellevant en el món dels vins; Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages i Sara Pérez, reconeguda i premiada enòloga. Ells parlaran sobre "El vi i els oficis".
Aquests convidats també seran els que s'encarregaran de parlar de maridatges d'arròs i vins i vermut. Els mateixos assistents tindran l'ocasió de fer els tastos corresponents. L'acte es portarà a terme amb la col·laboració de Can Ladis i Nou Celler.
Al cap d'una setmana, el 6 de febrer, se celebrarà l'acte "+ que vins" que permetrà conèixer la història de la vinya i el vi al municipi i al conjunt de la comarca.
Nova indumentària dels cuiners i cuineres
Els assistents a l'acte central de la Festa de l'Arròs comprovaran com hi ha novetats amb la indumentària dels cuiners i les cuineres, que aportaran un grau més de vistositat a la celebració. Entre les peces que cridaran l'atenció trobarem les faixes i les gorres dels homes i el mocador de les dones cuineres.
Enguany la Festa de l'Arròs ha volgut disposar d'un logotip que pugui perdurar i simbolitzi aquesta tradició. La imatge esdevé una evolució del cartell de l'any 1997, obra de Marcel Oliveres. Pel que fa al cartell d'aquest 2017, el guanyador del concurs ha estat l'artista local Galdric Sala, rep el nom de "Tast" i té el punt d'ironia que caracteritza l'artista.
La Festa de l'Arròs suma la implicació de catorze restaurants de Sant Fruitós
El dia central de la Festa serà el dia diumenge 7 de febrer, però durant la setmana prèvia hi haurà "7 dies d'Arròs a Sant Fruitós"
ARA A PORTADA
-
-
Del Bloody Mary al coulant: el tomàquet inspira el sopar de temporada d'estiu a Manresa Pere Fontanals
-
La torre mil·lenària de Manresa que no has vist mai (i que pot desaparèixer per sempre) Pere Fontanals
-
-
Gran actuació dels atletes bagencs a la primera jornada del Campionat de Catalunya absolut Pere Fontanals
Publicat el 28 de gener de 2016 a les 22:21
Actualitzat el 28 de gener de 2016 a les 22:30
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Sant Fruitós convoca el primer concurs de fotografia per il·lustrar el calendari de 2026
-
Cultura i Mitjans L'Arxiu Municipal de Súria rep el fons de l'Associació de Veïns de Salipota, pionera al municipi
-
Cultura i Mitjans Sons de la Mediterrània ja té finalistes: Ani in the Hall, Júlia Cruz i Sorguen
-
Cultura i Mitjans La Plaça de Nadal 2025 tornarà a Sant Domènec
-
Cultura i Mitjans La Festa Major de Sant Vicenç de Castellet es tanca amb èxit de participació i bon ambient
-
Cultura i Mitjans L'exposició «Emocions capturades» omple la Biblioteca del Casino d'art i barri