Després de quatre edicions d'allò més reeixides, el Pessebre Vivent de Món Sant Benet ha encetat la seva cinquena posada en escena amb una resposta popular immillorable. I és que les set sessions que va oferir aquest passat dimarts, dia de Sant Esteve, van exhaurir totes les entrades. Si en cada passi el nombre màxim de persones que hi podia haver era 150, signfica que en una sola jornada, aquesta singular recreació pessebrística va rebre la visita de 900 curiosos i curioses que no van voler-se perdre l'experiència de viatjar en la Palestina de fa dos segles dintre d'un monestir medieval.
I és que és precisament aquesta particularitat (la de transformar una abadia mil·lenària com ho és Sant Benet de Bages en un pessebre animat), el gran reclam per bona part dels visitants, que no només són de la comarca i voltants, sinó que venen d'arreu de Catalunya. Perquè tal com explicava a NacióManresa Mara Avellan, una veïna del Maresme que va assistir a una de les sessions de Sant Esteve, "no és només anar a veure la recreació i prou, sinó que és tenir l'oportunitat d'entrar dintre del monestir i fer-te una idea de com era la vida monacal a l'Edat Mitjana".
De fet, el recorregut del Pessebre s'endinsa per les diverses estances de l'edificació -com el claustre, el celler gòtic o l'església- així com per les zones exteriors. Tant en unes com en les altres, les escenes medievals hi són constants, ja sigui vinculades al naixement de l'Infant Jesús (n'hi ha una que emula la Immaculada Concepció, i una altra que representa l'arribada dels Reis d'Orient) o relacionades amb el dia a dia de fa dos segles, amb mostres d'oficis diversos i de quadres típics de l'època (amb animals de granja inclosos). Tot plegat, acompanyat d'efectes d'última generació com videoprojeccions de grans dimensions.
ADN bagenc des dels inicis
El Pessebre Vivent de Món Sant Benet té ànima bagenca des dels seus inicis. La direcció artística va a càrrec de l'actriu i directora teatral Tàtels Pérez i compta amb el suport de Sara Manzano a la producció. El projecte és fruit de la col·laboració de més d'un centenar d'actors i actrius voluntaris de la comarca i també de moltes entitats de la zona que es bolquen en el projecte des de la primera edició.
Moltes entrades venudes per a les sessions que queden
D'oportunitats per veure el Pessebre Vivent de Món Sant Benet aquestes festes de Nadal, en queden tres més. Se'n faran passis els dies 28 i 29 de desembre, i també 1 de gener. Sempre en horari de tarda (podeu consultar-los en aquest enllaç). Segons ha pogut saber aquest diari, la venda d'entrades està funcionant molt bé. Tant, que fins i tot hi ha sessions que ja les han exhaurit. Per consultar preus i disponibilitat, premeu aquest link.