Món Sant Benet organitza nombrosos tallers i activitats pel Pont de la Puríssima

Publicat el 03 de desembre de 2010 a les 17:49

Món Sant Benet organitza per aquest pont de la Puríssima fins a vuit tallers amb diverses activitats especials per gaudir del pont en família. Cada dia s'organitzen tallers que permeten acostar-se a la temporada tardor-hivern i a l'entorn de Món Sant Benet.

Entre els cinc tallers diferents que es posen en marxa en destaca el taller de confitures (El secret de les confitures) que imparteix directament la Fundació Alícia. Els cuiners de la Fundació descobriran els secrets de la cuina i l'elaboració de confitures. Els participants aprendran a preparar una original confitura d'albergínia blanca. Aquesta varietat d'albergínia és una varietat hortofrutícola que va deixar de cultivar-se al segle passat al Bages a causa de la progressiva desaparició de la pagesia i que ara la Fundació Alícia vol recuperar. També es faran confitures de plantes, en aquest cas la denominació és jalees, com per exemple de romaní.

Els tallers que s'organitzen durant el pont de desembre:

  • Empremtes de Sant Benet (creació plàstica), 4 i 5 de desembre a les 11 h.
  • Contrastos i perfums (cuina de temporada), 5 de desembre a les 11 h.
  • El secret de les confitures (impartit per la Fundació Alícia), 4 de desembre a les 12.30 h.
  • Llepolies de Sant Benet. Postres medievals (cuina històrica), 6 i 7 de desembre a les 11 h.
  • Forment i almadroc (cuina històrica), 11 i 12 de desembre a les 11 h.

Per participar als tallers cal reserva prèvia. Les activitats van dirigides a famílies. Són activitats per fer amb nens, però que també necessiten la participació dels pares.