La Denominació d'Origen Pla de Bages ha tancat la seva participació a la Barcelona Wine Week (BWW) 2025 amb un balanç molt positiu, consolidant-se com un referent de la singularitat vitivinícola catalana. Aquesta edició ha comptat amb la presència de més cellers que mai, amb onze elaboradors que han presentat la seva diversitat de vins i han generat un gran interès entre professionals nacionals i internacionals.
Un interès creixent pel vi bagenc
Durant els tres dies de fira, els cellers Les Acàcies, Sanmartí, Exibis, Heretat Oller del Mas, Celler Cooperatiu d'Artés, Vinyes de Castellgalí, Més Que Paraules, Grau i Grau, Entrebosc, Collbaix-Celler el Molí i Abadal han rebut un volum destacat de visitants, amb una forta presència de distribuïdors, importadors i professionals del sector interessats en conèixer les singularitats del territori bagenc.
La DO Pla de Bages ha reforçat la seva projecció internacional, amb un augment notable del nombre de contactes comercials amb mercats estrangers. Els cellers han valorat molt positivament l'oportunitat de tancar acords comercials i establir nous vincles per a futures col·laboracions.
Les varietats autòctones, protagonistes del tast de recuperació
Un dels moments destacats de la participació de la DO Pla de Bages ha estat el tast Història i singularitat: varietats autòctones recuperades a Catalunya, on Miquel Palau, vocal de la DO i enòleg d'Abadal, ha posat en valor les varietats Picapoll i Mandó, dues de les més emblemàtiques recuperades al territori. L'activitat ha tingut una gran acollida, demostrant l'interès creixent per l'autenticitat i la història del vi català.
Mirant cap a la BWW 2026
L'experiència a la BWW 2025 ha posat de manifest el bon moment que viu la DO Pla de Bages, així com la necessitat de continuar treballant per potenciar la seva presència en esdeveniments internacionals. Amb l'objectiu de seguir creixent, els cellers ja treballen en noves propostes per a l'edició 2026, amb la voluntat d'oferir activitats que segueixin potenciant la singularitat i la qualitat del vi bagenc.