Una missió comercial impulsada des de la Cambra de
Comerç i la DO Pla de Bages introdueix els vins del territori al mercat
alemany. Des d'aquest dilluns i fins demà una comitiva d'experts alemanys del
sector vitivinícola d'Alemanya visiten el Bages per conèixer i avaluar les
oportunitats de negoci de les varietats locals al seu país d'origen. Alemanya
és el principal país d'Europa en el sector del vi. A través d'aquesta estada,
la Cambra de Comerç i la DO Pla de Bages pretenen millorar la projecció dels
vins de la comarca més enllà de l'Estat.
El grup d'experts està format per importadors,
distribuidors, sommeliers, comerciants i periodistes especialitzats del sector
vitivinícola d'Alemanya. Aquestes persones tenen una àmplia experiència en la
importació de vins espanyols. Avui al matí el grup ha visitat el monestir de
Sant Benet, ha assistit a la presentació de la DO Pla de Bages i han conegut la
Fundació Alícia on han participat en el taller dels sentits del vi. Després
d'un dinar maridatge al restaurant Angle, la comitiva ha participat en un tast
de vins a mitja tarda, mentre aquest vespre serà en un sopar a les Masies
d'Avinyó del celler Abadal.
El vicepresident de la Cambra de Comerç de Manresa,
Pere Casals, ha explicat que "l'objectiu de la nostra entitat és acostar
les empreses del territori als mercats globals i entenem que aquesta és una
ocasió immillorable". Des de la DO Pla de Bages, el seu secretari, Joan
Francesc Baltiérrez, ha destacat que el 70% dels cellers de la comarca són
presents en aquesta missió comercial. I ha afegit que "en l'actualitat
exportem el 25% de la nostra producció a l'estranger, però en dos o tres anys
volem arribar fins el 40%".
Les primeres sensacions de la comitiva alemanya han
estat molt positives. El grup valora que les varietats de raïm siguin
autòctones, la integració de les vinyes als boscos del Pla de Bages i la
iniciativa d'alguns cellers d'impulsar la producció ecològica. De cara la
jornada d'aquest dimarts, l'estada inclourà la visita als cellers següents:
Abadal, Solergibert, Cooperatiu d'Artés, Del Molí, Jaumandreu, Vins Grau i
Oller del Mas.
La voluntat de la DO i la Cambra de Comerç, que ha
rebut el suport d'ACC1Ó, és que, a través d'aquesta acció i a mitjà termini,
cada celler del Bages tingui almenys un vi al mercat alemany. En l'actualitat,
les dues bodegues amb presència en aquest país centreeuropeu són Abadal i
Jaumandreu. Els promotors de la iniciativa valoren la possibilitat de repetir
aquesta experiència l'any vinent amb països nòrdics.