La Cambra i la DO Pla de Bages promocionen els vins del territori al mercat alemany

Publicat el 20 d’abril de 2009 a les 19:54
 
Una missió comercial impulsada des de la Cambra de Comerç i la DO Pla de Bages introdueix els vins del territori al mercat alemany. Des d'aquest dilluns i fins demà una comitiva d'experts alemanys del sector vitivinícola d'Alemanya visiten el Bages per conèixer i avaluar les oportunitats de negoci de les varietats locals al seu país d'origen. Alemanya és el principal país d'Europa en el sector del vi. A través d'aquesta estada, la Cambra de Comerç i la DO Pla de Bages pretenen millorar la projecció dels vins de la comarca més enllà de l'Estat.
 
El grup d'experts està format per importadors, distribuidors, sommeliers, comerciants i periodistes especialitzats del sector vitivinícola d'Alemanya. Aquestes persones tenen una àmplia experiència en la importació de vins espanyols. Avui al matí el grup ha visitat el monestir de Sant Benet, ha assistit a la presentació de la DO Pla de Bages i han conegut la Fundació Alícia on han participat en el taller dels sentits del vi. Després d'un dinar maridatge al restaurant Angle, la comitiva ha participat en un tast de vins a mitja tarda, mentre aquest vespre serà en un sopar a les Masies d'Avinyó del celler Abadal.

El vicepresident de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, ha explicat que "l'objectiu de la nostra entitat és acostar les empreses del territori als mercats globals i entenem que aquesta és una ocasió immillorable". Des de la DO Pla de Bages, el seu secretari, Joan Francesc Baltiérrez, ha destacat que el 70% dels cellers de la comarca són presents en aquesta missió comercial. I ha afegit que "en l'actualitat exportem el 25% de la nostra producció a l'estranger, però en dos o tres anys volem arribar fins el 40%".
 
Les primeres sensacions de la comitiva alemanya han estat molt positives. El grup valora que les varietats de raïm siguin autòctones, la integració de les vinyes als boscos del Pla de Bages i la iniciativa d'alguns cellers d'impulsar la producció ecològica. De cara la jornada d'aquest dimarts, l'estada inclourà la visita als cellers següents: Abadal, Solergibert, Cooperatiu d'Artés, Del Molí, Jaumandreu, Vins Grau i Oller del Mas.
 
La voluntat de la DO i la Cambra de Comerç, que ha rebut el suport d'ACC1Ó, és que, a través d'aquesta acció i a mitjà termini, cada celler del Bages tingui almenys un vi al mercat alemany. En l'actualitat, les dues bodegues amb presència en aquest país centreeuropeu són Abadal i Jaumandreu. Els promotors de la iniciativa valoren la possibilitat de repetir aquesta experiència l'any vinent amb països nòrdics.