Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià omplen les activitats en la seva estrena

El mercat de productes agroalimentaris al claustre de l'antic Col·legi Sant Ignasi no ha tingut tanta tirada

Publicat el 16 de març de 2024 a les 21:37
Actualitzat el 16 de març de 2024 a les 21:45
L'estrena de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià a l'antic Col·legi de Sant Ignasi ha tingut una doble lectura pel que fa a participació. Els tastos i showcookings han omplert totes les places disponibles i han estat un èxit de participació. Per la seva banda, el mercat de productes alimentaris situat al claustre del Museu, ha anat rebent visitants durant tot el dissabte, però no ha tingut efecte reclam més enllà dels assistents a les activitats.

Aquesta ha estat una de les primeres activitats que ha acollit l'antic Col·legi de Sant Ignasi després de les obres de reforma de l'edifici i de la inauguració del Museu del Barroc de Catalunya. Els productes de la terra, els productors i la cuina de les poblacions del Camí són els principals protagonistes d'unes Jornades que continuaran aquest diumenge.

La demostració de cuina en directe i tast de la xef Martina Puigvert Puigdevall, del prestigiós restaurant Les Cols d'Olot, amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i premi Young Chef Award 2024, ha estat el principal reclam de les Jornades aquest dissabte. Durant aquesta primera jornada també s'ha pogut gaudir d'un showcooking del Camí Ignasià amb Iolanda Bustos, d'un tast de vins i formatges del Bages, d'un maridatge de Patromoni Barroc i d'un tast de vins Màgnum amb embotits del Bages.

Una de les activitats destacades de diumenge serà el showcooking del mestre pastisser Christian Escribà, aquest diumenge al migdia. Fent una picada d'ull al nou museu, el creatiu cuiner reinterpretarà l'art barroc a través d'una demostració en la qual reversionarà les postres clàssiques de mel i mató, que es podran tastar. 

També hi haurà un showcooking amb el xef Marc Parareda de la Masia dels Germans Parareda i un tast de vi Costers del Sió maridat amb productes de les Terres de Lleida, que enguany és el territori convidat.