El Baxi Manresa acaricia el «play-off» després de vèncer el Surne Bilbao (90-81)

Els bagencs podrien classificar-se per passiva aquest divendres si perd el Baskonia

El Baxi Manresa ha derrotat el Surne Bilbao i depèn de sí mateix per ser al «play-off» | J. Alberch
09 de maig del 2024
Actualitzat a les 22:41h

Nova victòria del Baxi Manresa. Aquest cop contra el Surne Bilbao que significa la dinovena de la temporada. El partit ha tingut fases de tot. Des de moments en què el conjunt bagenc ha dominat amb certa solvència fins a fases molt desencertades que han posat la victòria en risc. Martinas Geben s'ha posat la capa d'heroi en un dels moments més calents del partit. I Dani Pérez ha liderat al tram final. Però ni el lituà ni el català han estat sols. Tots els seus companys han sumat en un moment o altre. Aquest triomf deixa el Baxi Manresa a un pas del play-off i depenent d'ell mateix. La classificació es podria produir per passiva aquest divendres si el Baskonia cau al Buesa Arena contra l'UCAM Múrcia. El Bages serà murcià per unes hores.

El Baxi Manresa ha començat el partit amb Dani Garcia, Travante Williams, Juan Pablo Vaulet, Devin Robinson i Martinas Geben. El Surne Bilbao amb Melwin Pantzar, Keith Hornsby, Xavi Rabaseda, Thijs de Ridder i Triggvy Hlinasson. El partit ha començat amb moltes imprecisions a tots dos cantons. Sense massa estridències, els bagencs han obtingut quatre punts al seu favor (9-5, minut 4). Aquest avantatge se'ls s'ha esfumat ràpidament. Un parcial de 0-5 donava un segon avantatge al Surne Bilbao en una fase en què tampoc cap equip dominava amb massa força. Malgrat les rotacions contínues, el Baxi Manresa no es trobava còmode a la pista. Fins que dos triples, obra de Marcis Steinbergs i Dani Pérez, obrien un primer forat per als bagencs ja al darrer minut del primer quart. Un intercanvi de cistelles entre Hornsby i Pérez ha tancat el primer període (24-17).

Pérez ha continuat produint. Aquest cop, però, en forma de dues assistències a Geben. Un contraatac culminat per Robinson ampliava la renda del Baxi Manresa fins els tretze punts i feia que Jaume Ponsarnau demanés temps mort (30-17, minut 12). Al cantó bilbaí, Sacha Killeya-Jones era l'únic capaç de sumar. Les accions del pivot nord-americà eren rebatudes per Geben en un tram que el partit semblava un cara a cara entre aquests dos jugadors. Després, Hornsby ha pres el relleu al seu company i ha estat capaç de forçar dues personals quan llançava de tres. L'escorta els ha convertit tots sis. Un Robinson, discret fins aquells instants, ha sumat sis punts consecutius per al Baxi Manresa per avortar l'intent de reacció del Surne Bilbao. Brancou Badio també ha aparegut per reforçar el domini del seu equip al descans. (50-37).

El ritme ha decaigut tornant dels vestidors. Al Baxi Manresa li costava anotar però era capaç de mantenir el seu avantatge. Fins que ha arribat la tradicional sequera dels locals al tercer quart. Poc a poc, el Surne Bilbao ha retallat distàncies de forma progressiva fins col·locar-se a només dos punts (56-54, minut 28). Pedro Martínez ha hagut de demanar temps mort per donar instruccions als seus jugadors. Els de Ponsarnau encara han estat capaços d'igualar a 56. Un triple de Geben avançava novament el Baxi Manresa. El lituà ha viscut una nit molt lúcida de cara a cistella. Aquest encert permetia que els de Pedro Martínez afrontessin els darrers deu minuts amb cinc punts de marge (63-58).

La igualtat ha seguit als primers minuts de l'últim quart. Pierre Oriola es trencava la cara sota el cèrcol rival mentre que en defensa tot l'equip pressionava per no deixar clares opcions als bascos. De mica en mica, el Baxi Manresa obria una nova escletxa. Vaulet situava, força minuts després, els deu punts de diferència entre els dos equips (72-62, minut 34). Pérez ha assumit el rol de líder al tram final. El base de l'Hospitalet no ha tingut por de llançar en moments delicats. A més, ho ha fet amb encert. Ha estat el que els locals necessitaven per arribar als darrers dos minuts amb la feina gairebé feta. El Surne Bilbao ja no ha tingut temps de protagonitzar una remuntada heroica i el triomf s'ha quedat a casa. El dinovè del curs (90-81).

D'aquesta forma, el Baxi Manresa arriba fins a la darrera jornada amb opcions de ser al play-off. I ho fa amb avantatge sobre el Baskonia. Serà decisiu el partit a Tenerife o els bagencs jugaran ja classificats?

Incidències: Fernando Calatrava, Alberto Baena i Ilyàn González han xiulat el partit. Han eliminat Thijs de Ridder. Guillem Jou ha estat el jugador descartat per part del Baxi Manresa. Abans de començar els equips júnior, quart classificat al campionat d'Espanya, i cadet, sotscampió de Catalunya, han sortit al centre de la pista per rebre l'ovació del Nou Congost.