El Baxi Manresa cau a Saragossa víctima del seu desencert (90-80)

El primer quart obre unes diferències que l'equip bagenc ja no pot aixecar

El Casademont Saragossa ha estat superior al Baxi Manresa
El Casademont Saragossa ha estat superior al Baxi Manresa | A. Sánchez
05 de maig del 2024
Actualitzat a les 15:23h

El Baxi Manresa ha caigut contra el Casademont Saragossa després de fer durant molts minuts un mal partit. Els bagencs han estat escombrats de la pista des del començament i, excepte un tram de partit que ha anat del minut 27 al 34 en què s'han posat a dos punts, no han trobat respostes a la proposta de rival. L'actitud mostrava per Dani Garcia i Travante Williams és gairebé l'únic que es pot salvar d'una matinal que pot deixar els de Pedro Martínez fora de la zona de play-off. Jugadors clau com Brancou Badio i Devin Robinson han estat a un nivell inferior a jornades anteriors.

Dani Garcia, Brancou Badio, Juan Pablo Vaulet, Devin Robinson i Martinas Geben han estat els cinc jugadors titulars del Baxi Manresa. Trae Bell-Haynes, Miguel González, Santi Yusta, Emir Sulejmanovic i Mitchell Watt, els del Casademont Saragossa. Un triple per banda ha estat la posada en escena del partit. Els dos equips han començat marcant-se de ben a prop sense que ningú imposés el seu ritme sobre l'adversari. Aquesta situació no ha durat massa i els de Porfirio Fisac s'han fet els amos de la pista. A més, Badio ha comès la seva segona personal abans d'arribar als quatre minuts de joc. Els bagencs no eren capaços de trobar el seu lloc. I per complicar-ho tot encara més, han arribat al bonus ben aviat. El Casademont Saragosa ho aprofitava per visitar la línia de tir lliure amb freqüència. Dins la mala notícia, el millor per al Baxi Manresa era que els aragonesos tenien un índex d'encert que vorejava el cinquanta per cent. Però en cap moment ho han aprofitat els de Pedro Martínez per retallar distàncies. Ha passat just el contrari. La distància cada cop ha estat més gran per arribar a una màxima de 15 punts a l'acabar el primer quart (28-13).

Els segons deu minuts no han millorat el panorama per a l'equip manresà. Als bagencs els seguia costant molt anotar. I quan ho feien sempre hi havia resposta per part del Casademont Saragossa. Les pilotes perdudes tampoc permetien alterar el ritme de partit. Un parcial de 0-6 significava uns petits brots verds a favor del Baxi Manresa. No és que la imatge de l'equip manresà hagués millorat massa. Però retallar el marge que hi havia entre els dos equips permetia somiar si s'atenia a les matemàtiques i el temps restant. El parcial no ha tingut continuïtat. Les males sensacions no desapareixien i el Casademont Saragossa es mantenia sòlid al davant. Els dotze punts que els locals tenien a favor a la mitja part es podien considerar un mal menor (42-30).

Dues errades de Badio i dues cistelles de Sulejmanovic a l'altra banda no eren el millor indicatiu que permetés pensar en una reacció del Baxi Manresa. Robinson ha comès dues personals i, a més, ha rebut una tècnica per protestar que l'han eliminat del partit. Al Baxi Manresa seguia sense sortir-li res bé. El Casademont Saragossa tampoc havia de fer gran cosa per mantenir-se al davant sense angúnies. Travante Williams ha intentat posar-hi intensitat sense que això tampoc canviés el panorama. El caràcter de l'americanoportuguès ha estat clau. Els bagencs han intentat acostar-se des de la línia de tres. Geben, Garcia, el mataroní dues vegades, i Taylor han trobat cistella en un nou intent de reenganxar-se al partit. Una contra del mateix base nord-americà situava el 58-53 al marcador. Ara sí, que el partit havia canviat. El temps mort demanat per Fisac no ha variat el marcador en els darrers compassos del tercer quart.

Els cinc punts de diferència s'han mantingut ja als deu minuts definitius. El Baxi Manresa no abaixava els braços. Taylor posava el 63-61 amb més de set minuts per disputar. La reacció no ha estat total. Novament, els bagencs han arribat al bonus ben aviat. Pedro Martínez ha rebut una tècnica per protestar una de les múltiples personals assenyalades als seus jugadors. Uns jugadors que han trobat bones opcions en atac que, malgrat ser ben seleccionades, no han tingut el premi de la cistella. En canvi, Bell-Haynes ha anotat de tres en una jugada en què ha estat ben defensat (72-63, minut 36). Ha estat un cop molt dur per a un Baxi Manresa que ja no ha estat capaç de tornar a la lluita pel triomf. Finalment, 90-80 per certificar una derrota que complica l'accés al play-off.

Incidències: Jordi Aliaga, Jorge Martínez Fernández i Rubén Sánchez Mohedas han xiulat el partit. Han desqualificat Devin Robinson i Travante Williams. Guillem Jou ha estat el jugador descartat per part del Baxi Manresa.