El Baxi Manresa derrota el Joventut i s'acosta a la final de la Lliga (71-59)

Els bagencs es classificaran segur si derroten dijous el Hiopos Lleida

El Baxi Manresa ha començat amb bon peu la Lliga Catalana
El Baxi Manresa ha començat amb bon peu la Lliga Catalana | FCBQ
12 de setembre de 2024, 07:00
Actualitzat: 7:06h

El Baxi Manresa ha fet una altra passa endavant en la seva preparació i ha derrotat el Joventut de Badalona en un partit ja amb alt caràcter competitiu. Tal com va passar contra el Lenovo Tenerife, l'equip de Diego Ocampo ha millorat molt el seu joc a la segona part i s'ha endut el partit amb solvència. La victòria representa acostar-se a la final d'aquesta edició de la Lliga Catalana. Els bagencs la jugaran segur si vencen aquest dijous el Hiopos Lleida. En cas de derrota, hauran d'esperar el què facin divendres els lleidatans contra el Joventut.

Dani Pérez, Cameron Hunt, Álex Reyes, Derrick Alston i Emmanuel Cate han composat el primer quintet oficial de la temporada per al Baxi Manresa. Devon Dotson, Kassius Robertson, Yanick Kraag, Adam Hanga i Artem Pustovyi, el del Joventut. La primera cistella ha trigat gairebé dos minuts. Un triple de Robertson avançava l'equip verd-i-negre. Els primers compassos de partit han estat marcats per tres aspectes: les errades dels equips des de la línia exterior, el domini del rebot ofensiu respecte el defensiu i les constants alternances al marcador. Kaiser Gates sumava quatre punts seguits per atorgar una màxima renda al seu equip (9-13, minut 7). Un temps mort demanat per Diego Ocampo ha permès la reacció del Baxi Manresa. Pérez ha estat un dels protagonistes. Primer, assistint a Alston per reduir distàncies i després anotant la cistella que tancava els primers deu minuts (16-15).

L'equilibri al marcador ha continuat. Com també han seguit les imprecisions dels dos equips. Dues esmaixades del badaloní Kraag feien enfadar Ocampo. El Baxi Manresa seguia negat des de la línia dels 6,75. No ha estat fins el dotzè intent que els manresans han aconseguit el seu primer triple gràcies a Reyes. Això no ha servit perquè el conjunt bagenc es tragués una llosa de sobre i actuessin amb més fluïdesa en atac. El Joventut ha aconseguit el control del partit (25-30, minut 17). Ocampo ha demanat un altre temps mort. Però no ha servit perquè els seus jugadors reaccionessin. Les errades seguien sobre la pista. El Joventut ha sabut administrar la seva renda i, fins i tot, l'ha augmentat en un punt més a l'arribar a la mitja part (27-33).

El Joventut ha començat la segona part amb una nova demostració de potència de Kraag. Cate ha assumit el pes del seu equip i ha aportat des de diferents facetes del joc, Musa Sagnia ha entrat a pista per anotar el segon triple del seu equip. Semblava que el Baxi Manresa podia equilibrar el partit fins que una personal soferta per Pustovyi ha estat considerada com a antiesportiva. Ha estat l'inici de parcial de 0-6 que igualava la màxima renda a favor de l'equip de Dani Miret. Però quan pitjor estaven les coses per al Baxi Manresa, la típica rauxa bagenca ha capgirat la situació. Santiago Vescovi ha estat el principal artífex d'un parcial de 13-0 que obria un nou escenari a manca dels últims 10 minuts (50-45).

El Baxi Manresa ha aconseguit mantenir els cinc punts al seu favor als primers minuts del període definitiu. La mala noticia per als bagencs era que ja estaven en bonus ben aviat, mentre que el Joventut encara no havia rebut cap personal. Aquesta circumstància no l'han aprofitat els verd-i-negres per acostar-se al marcador. Hunt i Alston han aconseguit dues bones accions que augmentaven un xic més la victòria parcial del Baxi Manresa (60-53, minut 37). Els de Miret s'han encomanat a Dotson, que era l'únic home del Joventut que capaç d'anotar. Però una assistència de Pérez a Marcis Steinbergs a manca de quaranta segons gairebé sentenciava el partit. Tot i això, el format de la competició no només premia el vencedor del partit sinó també la diferència final. La tenacitat del Baxi Manresa li ha concedit 12 punts al final (71-59).

Incidències: Òscar Perea, Yasmina Alcaraz i Juan de Dios Oyon han xiulat el partit. Han eliminat Mario Saint-Supery i Artem Pustovyi. Guillem Jou, Retin Obashoan i Bodian Massa segueixen fora d'un equip on continuen els joves Max Gaspà i Ondrej Hustak.