El Baxi Manresa lluita contra el València però acaba perdent (93-105)

Els bagencs arriben amb opcions fins al tram final però sucumbeixen

El Baxi Manresa ha caigut contra el València Basket
El Baxi Manresa ha caigut contra el València Basket | Bàsquet Manresa
31 d'agost de 2024, 22:40

El Baxi Manresa ha perdut per primera vegada aquesta pretemporada contra el València Bàsquet. L'equip de Diego Ocampo ha presentat una bona rèplica contra un equip d'Eurocup però ha arribat més castigat físicament al tram final. Els bagencs han ofert bons minuts de joc però han anat de més a menys i això els ha penalitzat quan es decidia el partit. Ocampo s'ha mostrat molt molest amb els àrbitres i ha acabat rebent una tècnica. Cameron Hunt ha gaudit dels primers minuts amb la samarreta bagenca anotant 19 punts mentre que Retin Obashoan, Guillem Jou i Bodian Massa continuen sense participar en els partits de pretemporada. En canvi, els joves Max Gaspà, Lucas Sánchez i Ondrej Hustak segueixen en dinàmica de primer equip.

Dani Pérez, Santi Vescovi, Álex Reyes, Derrick Alston i Emmanuel Cate han estat els cinc escollits per Diego Ocampo per començar el partit. A l'altre cantó, Pedro Martínez ha triat Sergio de Larrea, Brancou Badio, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Matt Costello. Ojeleye ha començat molt inspirat i fent mal a la defensa bagenca. Ocampo ha mogut ràpidament la banqueta. En un dels canvis, ha debutat Hunt. A la primera pilota que ha tocat ha enfilat cistella amb decisió i ha forçat personal. El nord-americà s'ha mostrat segur per avançar el Baxi Manresa per primer cop (7-6, minut 4). Ha estat un bon estímul perquè els bagencs fessin una passa endavant. Un parcial d'11-2 feia gaudir tota la parròquia manresana desplaçada fins a Osona. Els taronja han volgut reaccionar des de la línia de tres. En poques jugades, una distància que ha arribat als deu punts s'ha reduït a només un (20-19, minut 18). El temps mort demanat per Ocampo no ha aturat el València Bàsquet, que ha tornat a avançar-se. El Baxi Manresa no ha caigut en el desànim i a base d'esforç ha aconseguit acabar el primer quart per davant (27-26).

El Baxi Manresa ha seguit dominant el València Bàsquet amb una renda que ha arribat als cinc punts. El partit ha entrat en una fase que els dos equips volien córrer però sense massa encert. En aquest escenari, el València Bàsquet s'hi ha trobat més còmode. Els de Pedro Martínez han assolit quatre punts al seu favor amb les aportacions de Jaime Pradilla i Josep Puerto. Novament, el Baxi Manresa s'ha mantingut ferm. Un altre parcial favorable, 11-2 aquesta vegada, feien gaudir altre cop els seguidors bagencs. El València Bàsquet també ha estat capaç de refer-se. Dos tirs lliures de Chuba Ohams han decantat la primera part per als d'Ocampo (49-47).

Als bagencs els ha costat més de dos minuts anotar a la tornada dels vestidors. Ha estat un triple d'Alston després d'haver estat força desencertat des de la llarga distància. Com desencertat estava el Baxi Manresa a la segona part. Els valencians ho aprofitaven per obrir un forat que s'anava fent gran (58-66, minut 25). Novament, el Baxi Manresa ha estat capaç de no despenjar-se i mantenir-se ben viu. Fins i tot, Reyes hagués pogut avançar novament el seu equip des de la línia de tres. La pilota ha picat el ferro però això ha alertat el València Bàsquet. Els de Pedro Martínez han recuperat els vuit punts al seu favor. Un darrer esforç dels manresans ho ha deixat en només tres punts a manca dels darrers deu minuts (74-77, minut 30).

Lluitar els partits fins el final és innegociable al Baxi Manresa. I l'amistós contra el València Bàsquet no n'és una excepció. Quatre tirs lliures consecutius significaven un altre canvi en el domini del marcador. Aquest avantatge no ha durat massa al cantó bagenc gràcies a la qualitat del valencianista Ojeleye. Insuficient, però, per fer claudicar el Baxi Manresa. El partit ha semblat escalfar-se quan s'ha organitzat una baralla en una acció que ha tingut com a protagonistes Mario Saint-Supery i Jean Montero. La jugada ha acabat amb tècnica a Montero i falta desqualificant a un Hunt que s'havia afegit al conflicte. De l'enrenou se n'ha sabut aprofitar millor el conjunt taronja. De nou, vuit punts separaven els dos equips (83-91, minut 37). Als manresans només els quedava el cor. En aquesta ocasió, no ha estat argument suficient i el Baxi Manresa ha acabat cedint per 93-105.

Incidències: El pavelló de Sant Julià de Vilatorta ha presentat novament un ple absolut. L'afició del Baxi Manresa ha estat un cop més al costat de l'equip. A la segona part hi hagut una aturada general de l'enllumenat que s'ha pogut resoldre ràpidament. Cameron Hunt ha estat desqualificat per participar en una baralla i Santi Vescovi i Emmanuel Cate per cometre cinc personals.