El Baxi Manresa no consolida una bona primera part i acaba caient (77-88)

L'Unicaja Màlaga fa una millor gestió de partit i surt victoriós del Nou Congost

L'Unicaja Málaga ha protagonitzat una important remuntada a Manresa
L'Unicaja Málaga ha protagonitzat una important remuntada a Manresa | J. Alberch
07 d'abril del 2024
Actualitzat a les 15:15h

Uns primers divuit minuts feien pensar que el Baxi Manresa repetiria contra l'Unicaja Màlaga una gesta similar a la de la setmana passada a la pista del Real Madrid. El 38-18 que ha arribat a reflectir el marcador així ho feia pensar. La realitat, en canvi, ha estat molt diferent. Ja abans d'arribar al descans, els andalusos ha mostrat que quedava molt partit. I a la segona han demostrat que era així. La defensa ha canviat de cantó i el què era una renda molt favorable als bagencs ha passat a una situació d'igualtat primer i a un triomf sense patiments al tram final per als visitants. El Baxi Manresa perd una bona opció de consolidar les seves opcions de play-off

Dani Pérez, Travante Williams, Juan Pablo Vaulet, Devin Robinson i Pierre Oriola han estat els cinc jugadors titulars del Baxi Manresa. Kendrick Perry, Kameron Taylor, Melvin Ejim, Tyler Kalinoski i David Kravish, els de l'Unicaja Màlaga. El partit ha començat amb un alt ritme i l'intercanvi de cops entre els dos equips (6-6, minut 3). Aquest ritme anotador era complicat d'aguantar i el Baxi Manresa ha augmentat la seva intensitat en defensa. Els jugadors visitants no aconseguien tirs còmodes mentre que els bagencs capturaven molts rebots sota la cistella pròpia. L'entrada de la segona unitat ha donat una nova dimensió al partit. Dani Garcia, Brancou Badio i Marcis Steinbergs han trobat cistella. Una contra culminada pel letó ha fet reaccionar Ibon Navarro (17-8, minut 8). El Baxi Manresa encara ha tingut temps de sumar tres punts més per part de Musa Sagnia. Tretze punts separaven els dos equips a l'acabar el primer quart.

Martinas Geben i Tyson Carter han pres les regnes anotadores dels seus equips. El lituà ha estat un pèl millor. Set punts anotats per cinc del seu rival. El Baxi Manresa seguia defensant amb una gran intensitat. L'Unicaja Màlaga, sense trobar bones posicions. Això ho aprofitaven els de Pedro Martínez per ampliar la seva renda. Badio posava la diferència entre els dos equips als 20 punts (38-18, minut 17). Els malaguenys volien impedir que el partit es decidís abans del descans i han recorregut als llançaments triples. Carter i Perry han estat encertats i han permès que el seu equip retallés distàncies. En un tres i no res, la diferència ha baixat fins a la meitat (41-31, descans).

Un triple de Badio era la millor posada en escena per al Baxi Manresa a la segona part. L'Unicaja Màlaga no s'ha arronsat i seguia acostant-se en el marcador. L'escenari havia canviat radicalment. Ara eren els malaguenys els que defensaven millor. Dels tretze punts que donaven al Baxi Manresa el triple de Badio s'ha passat a només un després d'una safata de Taylor (46-45, minut 24). El mateix jugador, amb un 2+1, posava l'Unicaja Màlaga per davant per segon cop en tot el partit. Als bagencs no els entrava absolutament res. Fins que Garcia ha trencat un parcial que s'han enfilat fins el 0-17. Geben ha copiat el seu company i també ha sumat des de la llarga distància. El Baxi Manresa es posava a un sol punt. I Williams s'ha mostrat segur des del tir lliure per situar el 54-53 a manca d'un minut per acabar el tercer quart. Aquest punt de diferència és el mateix que hi havia a l'acabar el període (56-55). Però el més important era que l'equip manresà havia salvat un moment complicat

El Baxi Manresa ha tornat a defensar amb més intensitat per uns pocs minuts. Brandon Taylor absorbia bona part del joc i era capaç tant d'anotar com d'assistir. El nord-americà semblava l'únic capaç de sumar bones accions. En canvi, pel conjunt visitant eren diversos els jugadors que aportaven. Ja fossin interiors com exteriors. Un nou triple de Carter situava un perillós 61-67 al marcador (minut 34). Lluitar per la victòria era ja una qüestió de fe. I més quan la diferència entre els dos equips ha pujat fins els deu punts (68-78). Una enganxada entre Travante Williams i Kameron Taylor ha acabat amb falta antiesportiva del segon. El Baxi Manresa només ha pogut sumar un punt en el què era una bona oportunitat per reenganxar-se al partit. Ha estat el cop final a un partit que ha acabat amb l'Unicaja Màlaga jugant a plaer (77-88). Mantenir-se dins la zona de play-off dependrà del què passi aquesta tarda al València – Baskonia

Incidències: Antonio Conde, Vicente Martínez Silla i Carlos Merino han arbitrat el partit. Sense eliminats. Guillem Jou ha estat el jugador descartat per part del Baxi Manresa.