El Baxi Manresa també derrota el Lleida i jugarà la final de la Lliga (85-93)

Serà la novena vegada que els bagencs juguen el partit decisiu

El Baxi Manresa ha aconseguit classificar-se per a la final de la Lliga Catalana | FCBQ
12 de setembre de 2024, 21:08
Actualitzat: 21:55h

El Baxi Manresa ha aconseguit la segona victòria a la Lliga Catalana després d'imposar-se al Hiopos Lleida en un partit que ha sabut gestionar en els bons i els mals moments. Una de les millors notícies per als bagencs és el fons d'armari que provoca que uns dies puguin ser decisius uns jugadors i un altre ho siguin uns altres. Aquesta tarda-vespre Mario Saint-Supery i Marcis Steinbergs han estat a un nivell superior al del primer partit contra el Joventut mentre que Santi Vescovi no ha pogut repetir la mateixa actuació. Derrick Alston ha estat excels els dos dies.

Diego Ocampo ha revolucionat el quintet inicial del Baxi Manresa i ha fet entrar Mario Saint-Supery, Musa Sagnia i Marcis Steinbergs. Només han repetit Cameron Hunt i Derrick Alston. El Hiopos Lleida ha començat amb Rafa Villar, Corey Walden, Thomas Broleph, Aleksander Madsen i Luka Bozic. Els bagencs han sortit amb una marxa més que el seu rival i han obert forat (0-7, minut 2). Els lleidatans han sabut reaccionar i ho han fet amb la mateixa contundència. El partit era molt diferent al del dia anterior. Ambdós equips anotaven amb més fluïdesa amb l'excepció dels tirs lliures. Els de Gerard Encuentra han sabut gestionar millor aquest context i han arribat al final del primer quart amb cinc al seu favor (23-18).

El Hiopos Lleida ha intensificat el seu domini. Cinc punts seguits de l'equip del Segrià posaven els deu de distància entre els dos equips. Ocampo ho ha volgut aturar. Semblava que el Baxi Manresa podia acostar-se gràcies al despertar anotador d'Alston. Els set punts seguits del nord-americà feien pensar que la remuntada dels bagencs era possible. Però la realitat ha estat ben diferent. Els lleidatans han sabut respondre l'envestida i han recuperat els deu punts al seu favor (35-25, minut 15). La banqueta del Baxi Manresa ha demanat un nou temps mort. Saint-Supery ha estat el protagonista d'un nou intent de reacció. El base malagueny ha ofert uns bons minuts en contrast al rendiment que va tenir contra el Joventut. Hunt també s'ha estrenat com a anotador per situar el 40-37 quan quedava més d'un minut per arribar a la mitja part. Una cistella de Bost no ha frenat l'empenta del Baxi Manresa que novament gràcies a Saint-Supery ha seguit retallant. Fins i tot, els manresans han tingut un darrer atac per igualar el marcador. La jugada no ha acabat bé per als d'Ocampo i la primera part ha acabat amb un mínim avantatge per al Hiopos Lleida (42-40).

Dues pilotes recuperades pel Baxi Manresa li han permès capgirar el marcador. La sortida dels bagencs recordava a la del primer quart amb la diferència que el Hiopos Lleida també era capaç de produir. Alston ha tornat a ser important. El nord-americà ha estat ben secundat per Sagnia i Steinbergs (53-57, minut 24). La diferència s'ha mantingut estable uns minuts. Amb una lleugera tendència a l'alça a favor del Baxi Manresa. A manca de tres minuts per finalitzar el tercer període els bagencs han igualat la seva màxima renda de set punts. I al següent atac eren capaços de superar-la (59-69, minut 28).

Les personals podien ser un element que jugués en contra els bagencs al darrer període. Novament, s'han carregat ràpidament mentre que el seu rival no en cometia cap. Els minuts passaven i el Baxi Manresa era capaç de mantenir el seu avantatge. Saint-Supery i Steinbergs seguien sent dos jugadors importants als esquemes d'Ocampo (69-78, minut 34). La final de la Lliga Catalana semblava a prop per al quadre bagenc. Però el Hiopos Lleida ha estat capaç d'acostar-se i punt a punt han posat emoció al partit. Un triple de Bost situava el 76-78. Una cistella balsàmica d'Álex Reyes, dos tirs lliures d'Alston i un contraatac de Hunt eren aire pur. A més, una doble tècnica assenyalada a Bost i Encuentra deixaven en anècdota la reacció dels ilerdencs. Alston no ha aprofitat cap dels dos tirs lliures. Aquestes errades han donat una vida extra a el Hiopos Lleida que no ha abaixat mai els braços. Ni tan sols amb l'allau de tècniques que ha rebut al tram final. Tot i això, un triple de Dani Pérez a manca de trenta segons ha dictat sentència (85-93).

Incidències: Jordi Aliada, Arnau Padrós i Andreu Fernández han xiulat el partit. Han eliminat Dee Bost, en rebre dues tècniques, i Corey Walden per personals. El Baxi Manresa ha repetit la mateixa convocatòria del primer partit.