El CN Manresa es proclama campió de la Lliga Catalana de Primera Divisió (10-10)

Els manresans han fet valdre la victòria en el partit d'anada per derrotar el CW Sant Adrià

Puerta va anotar quatre dels deu gols del CN Manresa
Puerta va anotar quatre dels deu gols del CN Manresa | CNM
02 de juny del 2024

El CN Manresa s'ha proclamat campió de la Lliga Catalana de Primera Divisió després d'empatar a 10 a la piscina del CW Sant Adrià al partit de tornada de la final del play-off pel títol. Al partit d'anada els manresans s'havien imposat 16-12 a les Piscines municipals Manel Estiarte. El campionat no té traducció en la possibilitat d'ascens de categoria, ja que la fase es va disputar a partir de la classificació de la fase prèvia, on el CN Manresa va ser segon.

El joc dels jugadors del CN Manresa, brillant durant tota la temporada, s'ha fet mereixedor d'aquest guardó de millor equip català fora de la competició estatal. La categoria del rival, que en la fase d'ascens es van quedar sense premi a falta de 39 segons, fa que el campionat encara tingui més valor

Per aconseguir-ho, El CN Manresa va haver de lluitar de debò per mantenir la renda del partit d'anada, ja que en escassos cinc minuts l'avantatge de quatre gols que portaven els manresans es va veure reduït a un de sol, 3-0. El gol de Rey de penal frenava la remuntada, tot i que, a la fi del primer quart el resultat de 4-1 continuava inquietant els manresans.

Encara va ser pitjor quan, només començar el segon període, els de casa posaven el 5-1 en el marcador, igualant la final. León i Serra aconseguien igualar el parcial que, amb un nou gol local, mantenien l'avantatge mínim dels de Torilo en el còmput total al descans.

Després del canvi de camp, els bagencs es van centrar i van igualar el marcador amb un parcial de 2-5, amb gols d'Estany, Serra, León i dos de Puerta. S'arribava als vuit minuts finals amb el partit empatat i el títol més a prop que mai. Va ser un cop moral important per als amfitrions que veien com, amb dos gols més de Puerta, el CN Manresa assolia un avantatge insuperable que només aconseguiren empatar a manca de 27 segons per al final, quan la eliminatòria ja es trobava decidida.