Txell Ferré es penja la medalla de bronze en natació artística a París

La selecció espanyola de la manresana obté el tercer lloc després de les rutines tècnica, lliure i acrobàtica

L'equip espanyol de natació artística de Txell Ferré ha aconseguit el bronze
L'equip espanyol de natació artística de Txell Ferré ha aconseguit el bronze | RTVE
07 d'agost de 2024, 22:13
Actualitzat: 08 d'agost, 7:06h

La comarca del Bages acabarà els Jocs Olímpics de París amb tres medallistes després que Txell Ferré hagi obtingut al Centre Aquàtic de Paris la medalla de bronze en natació artística per equips. Espanya ha obtingut 900,7319 punts després de sumar els resultats obtinguts en les rutines tècnica, lliure i acrobàtica. Les altres dues medalles de la comarca seran les de Marc Pubill i Joan Garcia amb la selecció de futbol, pendents de jugar la final, que dirimirà si és or o plata.

Ferré i les seves companyes van començar amb molta força dilluns en l'exercici de rutina tècnica. L'equip espanyol va ser qui va escollir realitzar l'exercici més complicat de tots els combinats participants. L'actuació va rebre crítiques molt favorables. Tant de la premsa especialitzada com del jurat, que és el realment important. Els 287,1475 punts van situar Espanya en segon lloc només després d'unes nadadores xineses que van estar supremes. Inicialment, Estats Units d'Amèrica i Japó van rebre una penalització que després va ser retirada i va igualar molt la classificació.

Dimarts va ser el dia de la rutina lliure i va seguir el domini de la Xina. Espanya va cometre una errada en una acrobàcia que li feia perillar l'obtenció d'una medalla. L'equip de Ferré van ser quart en aquesta prova amb 364,4644 punts. Els Estats Units d'Amèrica ho van aprofitar per escalar fins la segona posició. En canvi, l'equip japonès no ho va saber aprofitar i va acabar la segona jornada en quart lloc. A manca de la rutina acrobàtica l'or semblava decidit a favor de l'equip xinès mentre que Espanya, Estats Units d'Amèrica i Japó s'havien de jugar les medalles de plata i bronze.

Espanya no ha fallat en la rutina acrobàtica celebrada el dimecres. L'equip espanyol ha obtingut una nova quarta posició parcial amb 267,1200 punts per una suma total de 900,7319 punts. La classificació final depenia del que fessin els equips de Xina, Estats Units d'Amèrica i Japó. Asiàtiques i nord-americanes no han fallat. En canvi, les japoneses només han estat setenes en acrobàcies i han baixat fins el cinquè lloc. D'aquesta forma, Ferré i la resta de l'equip espanyol han certificat el tercer lloc i la medalla de bronze