La Torre Modernista Abadal d'Avinyó acollirà la representació de «Gente Bien» de Santiago Rusiñol

La companyia 3 Aquaris per a 1 peix de Canet de Mar la representarà el proper diumenge

«Gente Bien» es representarà a la Torre Modernista Abadal d'Avinyó
«Gente Bien» es representarà a la Torre Modernista Abadal d'Avinyó | Abadal
Redacció
01 de juliol de 2024, 19:32
Actualitzat: 19:33h

L'any 2023 es commemorava el centenari de la mort de l'arquitecte català Lluís Domènech i Montaner. Diferents espais i entitats van promoure l'organització d'activitats per commemorar aquesta data, i l'associació cultural canetenca 3 Aquaris per a 1 peix va participar d'aquesta efemèride representant l'obra Gente Bien de Santiago Rusiñol, un altre modernista, en dos espais construïts per Domènech i Montaner: el Castell de Santa Florentina de Canet de Mar i el Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona. 

L'èxit aconseguit va animar a la companyia a continuar la seva aventura portant Gente Bien a d'altres espais modernistes. D'aquesta manera, el proper diumenge 7 de juliol, la Torre Modernista Abadal d'Avinyó, obra de l'arquitecte Alexandre Soler i March, deixeble de Domènech i Montaner, es convertirà en el nou escenari per representar Gente Bien en un entorn modernista autèntic.

La Torre Modernista Abadal serà l'escenari perfecte per acollir aquesta magnífica obra de Rusiñol. Els actors i actrius utilitzaran com a escenari les diferents estances de la casa per les quals s'aniran desplaçant mentre es representa l'obra, en una simbiosi perfecte entre la funció teatral, obra d'en Rusiñol, i una visita guiada per descobrir la casa i gaudir dels seus racons i la seva decoració. 

Gente Bien de Santiago Rusiñol

Gente Bien és un sainet, en un acte, en llengua bilingüe (català i castellà), escrita pel dramaturg català Santiago Rusiñol i estrenada a l'octubre del 1917 a Barcelona. S'emmarca en la Barcelona més modernista amb la burgesia i la nova burgesia com a protagonista i motiu de la sàtira.

Un divertiment amb fons de burla cap a determinats individus que sorgien a la Barcelona del modernisme, la nova burgesia industrial. El seu comportament com a nous burgesos, com a gent ennoblida sobtadament i que, per integrar-se millor en el seu nou ordre social, decideixen que en comptes de parlar el seu idioma amb amics i coneguts, el català, parlaran en castellà, que "és la moda i havem de parlar-hi" com es diu en l'obra.

En aquesta obra, els recent nomenats Condes de Rierola, en aquesta ocasió reconvertits en els Condes de Abadal, exerceixen d'amfitrions en una trobada amb la noblesa per prendre el te, plena de postureig i costums imposats.

La versió que es podrà gaudir a la Torre Modernista Abadal, tot i ser molt fidel al text original, és una versió adaptada per la pròpia companyia a les necessitats d'espai i actors/actrius, donat que la versió original compta amb una quinzena de personatges. 

Les entrades, que es poden adquirir en aquest enllaç, tenen un preu de 25 euros. La funció començarà a 2/4 de 12 del migdia.
 

Arxivat a