Anna Vilajosana farà el parlament de la Marxa de Torxes per la Independència de Manresa

La marxa se celebrarà la vigília de la Diada entre la plaça Neus Català i la plaça Major, on intervindrà la periodista

La periodista Anna Vilajosana farà el parlament de la Marxa de Torxes
La periodista Anna Vilajosana farà el parlament de la Marxa de Torxes | Arxiu particular
Redacció
06 de setembre de 2024, 17:02
Actualitzat: 17:04h

La periodista Anna Vilajosana farà el parlament de la quinzena Marxa de Torxes unitària per la Independència de Manresa que es portarà a terme la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. La Comissió 11 de Setembre ja ha rebut el suport d'entitats socials i sindicals i les adhesions encara es poden fer arribar a Òmnium ([email protected]) fins al mateix dia 10.

El parlament que clourà la marxa d'aquest any, que a hores d'ara compta amb l'adhesió del Centre d'Estudis del Bages, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa i la Intersindical Catalunya Central, anirà a càrrec de la periodista i escriptora manresana Anna Vilajosana, i es farà a la plaça Major, després que la colla castellera Tirallongues hagi aixecat un pilar.

La Comissió 11 de Setembre -que des de la primera edició de 2009 impulsa Òmnium Bages-Moianès, juntament amb altres entitats- organitza la quinzena Marxa de Torxes per la Independència a Manresa, amb el suport logístic de tots els partits sobiranistes, i fa una crida a la ciutadania i a les entitats a adherir-s'hi, amb la voluntat que la societat civil es faci seva una marxa que vol reivindicar l'aplicació immediata de l'amnistia i més que mai el dret a l'autodeterminació en el camí cap a la independència, en el moment polític que viu el país.

Com és habitual, es farà el dimarts 10 de setembre, el punt de concentració serà la plaça Neus Català i Pallejà (Crist Rei), a 2/4 de 9 del vespre, i recorrerà el passeig de Pere III, la plaça Sant Domènec, la Plana de l'Om i el carrer Sant Miquel, fins a la plaça Major,. La marxa comptarà també amb la participació de músics de carrer.

El cartell d'aquesta quinzena edició és obra de l'artista manresana Maria Picassó i les torxes es podran adquirir des d'una hora abans de l'inici de la marxa, al preu de 4 euros.