Com ja és una tradició anual el pròxim dijous 1 d'agost tindrà lloc a Castellterçol un reguitzell d'actes emmarcats en la commemoració de l'aniversari de la mort d'Enric Prat de la Riba, fill d'aquest poble del Moianès. La Casa Museu Prat de la Riba, entitat organitzadora, vol destacar una vegada més la figura cabdal que fou aquest polític castellterçolenc, en la història política de la Catalunya contemporània i impulsor i primer president de la Mancomunitat de Catalunya.
A 2/4 de 8 del vespre començaran els actes institucionals a la plaça Prat de la Riba, amb la xerrada col·loqui del periodista Jordi Margarit sobre La ràdio, tradició i innovació, tot vinculant-t'ho amb la commemoració del centenari de la ràdio a Catalunya. Margarit és president del consell rector de Ràdio Associació de Catalunya des de 1998 i fins a l'actualitat. I ha dirigit i presentats programes a Catalunya Ràdio, RAC1, Radio Juventud de Cartagena, Ràdio4 i Ràdio Espanya de Barcelona.
L'acte clourà a la mateixa plaça, epicentre de la vida local del poble, amb la Ludwig Band. El concert començarà a les 9 del vespre amb aquesta banda emergent del panorama musical català i que va rebre el premi Enderrock el 2023 al millor disc de pop-rock, segons la crítica.
El seu repertori fa gala d'un estil que va des del pop-rock clàssic fins al folk local. El nou disc, que s'anomena Gràcies per venir, potencia l'esperit coral de la banda amb arranjaments que s'eleven cap a sonoritats més rockeres, enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades. Les lletres continuen sent el punt fort de la Ludwig Band i troben el punt en comú en personatges vinguts de l'amistat, la feina i l'amor.
L'acte de commemoració és organitzat pel Departament de Cultura i l'Ajuntament de Castellterçol, amb la voluntat de posar en relleu els valors i les aportacions que Prat de la Riba i la Mancomunitat van fer a la història del país. Participaran Antoni Massot, alcalde de Castellterçol; Josep Maria Carreté, gerent de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i Carme Bergés, cap de l'Àrea de Monuments i Jaciments de la Generalitat de Catalunya.
Des de l'any 2017 s'ha treballat per vincular també aquesta celebració amb les commemoracions de la Generalitat de Catalunya amb la intenció de reflexionar i reivindicar els fets, les persones i els aspectes rellevants de la nostra història. Tots els actes programats són gratuïts.