David Saldoni: «Al Bages, ens hem d'estimar més a nosaltres mateixos»

Junts aplega unes tres-centes persones a la plana de l'Om en un acte amb Turull i Erra, on Ramon Bacardit ha volgut parlar d'immigració

Candidats i responsables de Junts+, sobre l'escenari al final de l'acte de Manresa
Candidats i responsables de Junts+, sobre l'escenari al final de l'acte de Manresa | Pere Fontanals
26 d'abril del 2024

Junts ha estrenat campanya a Manresa en l'acte central al Bages, tot just el primer dia de campanya, omplint la plana de l'Om amb unes tres-centes persones. A banda dels candidats locals, a l'acte hi han participat el secretari general de Junts, Jordi Turull, i la presidenta del Parlament, Anna Erra. També ha estat present el diputat del Congrés espanyol Eduard Pujol.

David Saldoni, diputat al Parlament de Catalunya i candidat del Bages a les llistes de Junts+, ha posat èmfasi en el fet què "ens hem d'actualitzar com a país" i que, "al Bages, ens hem d'estimar més a nosaltres mateixos". "L'aprenentatge de tot el que hem viscut ens serveix per projectar els reptes de futur", ha dit.

És per això que, segons Saldoni "hem de definir quin país tenim avui i com el volem dibuixar. Hem de pensar com volem que siguin les ciutats, els pobles, com volem envellir, com volem ajudar els joves a tenir un habitatge. Hem d'aconseguir sobretot tractar diferent el que és diferent. I això ens ho trobem molt a la nostra comarca".

El cap del grup municipal de Junts Manresa, Ramon Bacardit, també ha intervingut. Ha subratllat que "Manresa necessita tornar-se a il·lusionar" i que per això, "a Manresa no només necessitem un lideratge adequat del seu alcalde, sinó que necessitem que el Govern del nostre país posi la ciutat a l'agenda".

Bacardit no ha evitat de parlar de temes compromesos i ha volgut posar la immigració sobre la taula: "no podem seguir amb polítiques de subsidi". "A Manresa, -ha continuat- es diu amb satisfacció que tenim ciutadans de 114 nacionalitats diferents.Només podem fer que això sigui un mosaic agrupant-los sota la llengua i la manera de fer catalana".

Salvador Illa "Ha deixat tirats els catalans"

En clau nacional, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha assegurat que el govern espanyol, del qual Salvador Illa en formava part, "ha deixat tirats els catalans" en temes tan importants com Rodalies, les inversions, la llei de la dependència o la recentralització de competències. "Davant d'això, estem preparats per fer-hi front. Aquesta ha de ser la legislatura de la represa. El valor segur per defensar i treballar al servei de Catalunya és el president Puigdemont" ha assegurat Turull en un acte en què no ha mencionat ERC ni Pere Aragonès ni una vegada.

Turull també ha destacat que "nosaltres només ens devem a Catalunya i als catalans i el govern de la Generalitat ha d'estar empeltat d'uns valors i actituds que davant els problemes busquen solucions". En aquest sentit, ha recordat que Puigdemont, tot i les constants amenaces, "no s'espanta, lidera i planta cara".

La presidenta del Parlament i candidata per les eleccions del 12 de maig, Anna Erra, ha defensat que a Catalunya li cal un govern i un president "que lideri, que cregui en les vuit comarques i els municipis de la Catalunya Central i que hi aposti, que defensi sense complexos la llengua arreu i afronti decididament el repte demogràfic de la Catalunya dels 8 milions".

Anna Erra ha assegurat que el projecte de Junts+ és sinònim "d'ambició, lideratge, idees clares i mesures per aixecar Catalunya". "La de Junts+ és l'única alternativa per recuperar la iniciativa, sense renunciar a res, ni al bon govern ni a la independència", ha conclòs.