El «pas al costat» d'Estefanell aplana el terreny a ERC per negociar el nou govern amb CDC

Els nacionalistes valoren positivament el gest, però lamenten que no "ho hagi fet fa temps, que és quan tocava"

28 d'abril del 2017
Actualitzat el 30 d'abril a la 13:09h
Mireia Estefanell amb Pere Culell en una imatge d'arxiu
Mireia Estefanell amb Pere Culell en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
ERC té via lliure per negociar el cartipàs del nou govern de Manresa amb Convergència després que s'hagi tret de sobre el llast que suposava haver de mantenir Mireia Estefanell en totes les seves propostes. La destituïda primera tinent d'alcalde ha assumit en unes declaracions a El Punt que si ella és el problema, no posarà en compromís els seus companys de formació i farà un "pas al costat" pel motiu que totes les parts es posen contínuament a la boca: "pel bé de la ciutat".

Fins ara, totes les converses mantingudes entre CDC i ERC arran de la crisi de la gravació al Vermell a David Bonvehí topaven amb la mateixa pedra. Tant CDC com ERC valoraven positivament l'experiència del govern de Manresa, i tots dos s'instaven a negociar un nou cartipàs i a arribar a un acord. La dificultat d'anada i tornada era sempre Mireia Estefanell, la regidora a qui CDC atribueix les gravacions a Bonvehí, i que ni ella ni ERC no han encertat a defensar de la millor manera.

Ara, quinze dies després de Setmana Santa, la regidora ha respirat públicament per primera vegada des de llavors, per repetir de nou que no ha gravat ni filtrat la notícia, i per assumir que les possibilitats de seguir com a regidora de govern a jornada completa són nul·les, i que si no vol per als seus companys de grup el mateix que li espera a ella, el més raonable és "fer un pas al costat" i aplanar el terreny per a què les dues forces tanquin ja l'acord. Estefanell, però, continuarà de regidora i de portaveu del grup municipal d'ERC. O sigui, "pel bé de la ciutat".

CDC ha rebut les declaracions amb satisfacció s'han rebut amb satisfacció tot i que lamenten que no "ho hagi fet fa temps, que és quan tocava", ha assegurat la portaveu dels nacionalistes, Àuria Caus. També ha lamentat que després de quinze dies en que no els han dit res, "ens n'hem assabentat a través de la premsa". "Tanquem ja aquest capítol, fem un nou cartipàs i continuem amb la governació de la ciutat", ha desitjat.

Sense pedres a la sabata, tant CDC com ERC esperen poder anunciar a partir de dimarts alguna novetat pel què fa a les negociacions.