Fem Manresa presenta una moció en suport a les 10 encausades per la vaga del 8-M del 2019

També demana que es denunciï la repressió exercida per part dels Mossos d'Esquadra durant aquella jornada de vaga feminista

Manifestació de suport a les encausades, dissabte passat a Manresa
Manifestació de suport a les encausades, dissabte passat a Manresa | Laura Busquets
Redacció
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 20:40h
Fem Manresa ha presentat una moció al ple d'aquest dijous en suport a les deu feministes que dimarts i dimecres de la setmana que ve aniran a judici encausades per la vaga del 8 de març de 2019. La Fiscalia demana 19 anys i 6 mesos de presó i gairebé 23.000 euros de pena multa a deu dones dels comitès feministes del Bages i del Moianès, sota els càrrecs de desordres públics, danys i atemptat contra l'autoritat.

Des de la presentació del grup de suport Hi Érem Totes, el 15 d'abril de l'any passat, s'han organitzat diversos actes en suport a les encausades, l'últim dels quals va ser una manifestació el dissabte passat. Denuncien que aquesta causa és un clar exemple de la repressió i persecució que pateix el feminisme organitzat, amb la seva lluita contra el patriarcat, el capitalisme i el racisme. Des del grup de suport es demana l'absolució de les encausades i l'arxivament de la causa.

El grup municipal proposta que l'Ajuntament mostri el seu suport i solidaritat a les deu encausades, així com sumar-se també a la petició d'absolució. A més a més, demanen que es denunciï la repressió exercida per part dels Mossos d'Esquadra durant tota la jornada de vaga del 8 de març de 2019, que "van crear durant tot el dia un clima de violència amb l'objectiu d'atemorir al feminisme organitzat". 

Finalment, demanen manifestar el rebuig a la criminalització i persecució al feminisme anticapitalista i combatiu que també ha comportat processos judicials a companyes de Sant Cugat, Horta-Guinardó, Sants, Castelló, València o Corbera de Llobregat els darrers anys.