L'Ajuntament de Manresa no autoritza la manifestació espanyolista de diumenge

El govern aplica la resolució de dues mocions de ple en que es declara la capital del Bages com a "ciutat antifeixista" | Si la concentració s'acaba portant a terme, se n'hauran de cuidar "les forces de seguretat"

Diumenge hi ha convocada una concentració unionista a la plaça Espanya de Manresa
Diumenge hi ha convocada una concentració unionista a la plaça Espanya de Manresa | Adrià Costa
09 de novembre del 2017
Actualitzat el 10 de novembre a les 18:19h

ÚLTIMA HORA Interior autoritza, finalment, la manifestació espanyolista de diumenge a Manresa


L'Ajuntament de Manresa aplicarà les resolucions de ple aprovades el 2013 i el 2016 pel que fa a "no atorgar llicència o permís d'ús a la via pública fer actes de qualsevol formació que en els seus postulats faci apologia del racisme, la violència, la xenofòbia, l'homofòbia o la misogínia", per no autoritzar la manifestació espanyolista convocada per al proper diumenge a la plaça Espanya de la capital del Bages.

Aquesta és la decisió que ha pres el govern de la ciutat davant la instància que es va presentar dimarts passat sol·licitant poder fer una concentració en aquest punt de Manresa. D'aquesta manera l'Ajuntament aplica la moció aprovada el 2013 en que la capital del Bages es definia com a "ciutat antifeixista" i que va ser ratificada el febrer de 2016 després d'una concentració de la formació xenòfoba Som Catalans.

Un particular ha entrat la sol·licitud per fer la concentració fent referència a l'Hermandad Hermanos Cruzados. Els antecedents de concentracions similars a altres municipis del país i les seves conseqüències ha fet decidir al consistori a rebutjar-ne l'autorització.

Si tot i la denegació del permís, la concentració es manté se n'hauran de cuidar "les forces de seguretat", principalment els Mossos d'Esquadra, malgrat que no es descarta que la Policia Local de Manresa hi doni suport, més tenint en compte que la CUP de Manresa ha informat que donarà suport a aquelles mobilitzacions de rebuig que es puguin organitzar des d'entitats cíviques del municipi o la comarca.