L'oposició torna a tombar el cartipàs de Batanés a Sant Fruitós en un ple amb creuament de retrets

Les diverses trobades i negociacions amb les diferents formacions no van servir per donar llum verda a la proposta defensada per Gent fent Poble

Imatge d'un dels moments del ple celebrat dimecres
Imatge d'un dels moments del ple celebrat dimecres | Laura Coletas
25 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:28h
La sala de plens de l'ajuntament de Sant Fruitós es va omplir de gom a gom per acollir el segon ple extraordinari d'aquest mes de juliol. Després de gairebé tres hores i mitja de sessió plenària, els vots d'ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC van tornar a frenar, novament, la proposta de cartipàs presentada pel govern de Gent fent Poble (GfP).
 
La proposta, que ja havia estat anul·lada en el passat ple del 10 de juliol, es va sotmetre a una nova votació que només va ser recolzada pels sis regidors de GfP. Els set regidors de l'oposició -d'ERC, del PSC i de Junts per Sant Fruitós- hi van votar en contra. En paraules del PSC, "hem trobat a faltar la voluntat política de tenir en compte l'oposició".
 
Les diverses trobades i negociacions amb les diferents formacions no van servir per donar llum verda a la proposta defensada per l'alcalde Joan Carles Batanés. Tot i haver accedit a tirar endavant algunes de les propostes de l'oposició i haver millorat "el tarannà", Gent Fent Poble va assolior el mateix desenllaç que fa quinze dies.
 
Tot i que la proposta inicial es va modificar i rebaixar per tal de poder arribar a un acord i a un "consens" entre els diferents grups, tal com va afirmar dimecres l'actual alcalde, no va acabar de fer el pes a l'oposició. Batanés, en una llarga intervenció, va anar explicant al detall el dictamen, fent una comparativa amb els aspectes que s'havien posat sobre la taula en l'última sessió plenària extraordinària.
 
Alguns dels temes que va plantejar van ser l'augment de la participació en comissions i comitès per part de l'oposició -que correspondrien tan sols al govern-, i la reducció de les delegacions i competències de l'alcalde, així com la modificació del sou de l'alcalde i l'equip de govern, punt que va generar màxima tensió i soroll a la sala de plens. Els últims moments de la sessió plenària van estar marcats per pujades to entre govern i oposició, especialment amb la líder d'Esquerra, Àdria Mazcuñan.
 
La proposta inicial del partit encapçalat per Batanés era d'un augment brut dels sous dels regidors del 10%. ERC va considerar que es tractava d'un augment injustificat en les dedicacions dels regidors i el PSC defensava que s'havien de mantenir els de la passada legislatura. L'actualització del llindar salarial que va proposar el líder de GfP, però, tampoc va ser suficient per convèncer els tres regidors d'ERC, els dos del PSC ni els dos de Junts per Sant Fruitós.