Més de 300 persones tallen la C-16 a Sallent en un ambient tens i crispat

La convocatòria, impulsada pel CDR de Manresa, pretén protestar contra l'empresonament de Puigdemont així com també dels membres del seu govern

Pere Fontanals/Aina Font
25 de març del 2018
Actualitzat a les 22:54h
Membres i simpatitzants del CDR de Manresa tallant la C-16, a l'alçada de Cabrianes (Sallent)
Membres i simpatitzants del CDR de Manresa tallant la C-16, a l'alçada de Cabrianes (Sallent) | Pere Fontanals
Prop de quatre-centes persones estan participant, ara mateix, en una acció de protesta contra la detenció de Puigdemont a la frontera entre Dinamarca i Alemanya, així com també l'engarjolament dels membres del govern tancats el divendres. La mobilització, promoguda pel CDR de Manresa, conocava la ciutadania a trobar-se al Parc de l'Agulla a les sis de la tarda per, seguidament, anar a tallar carreteres.

El ressò de la crida ha fet mobilitzar gairebé quatre-cents bagencs i bagenques que, un cop concentrats al pulmó verd de la capital del Bages s'han dirigit, en diversos cotxes, fins a la C-16, a l'alçada de Cabrianes (Sallent), molt a prop del parador El Lleó. El tall a la carretera (en ambdós sentits) no ha estat ben rebut pels turismes que hi circulaven. En aquest sentit, s'han viscut moments de tensió i d'amenaces per part dels conductors, que han insultat en diverses ocasions els protagonistes de l'acció reivindicativa. El moment de més nervis ha estat quan l'ocupant d'un dels vehicles que estava fent cua ha tret una garrafa de gasolina del cotxe amb la intenció de calar foc als pneumàtics que els simpatitzants del CDR havien col·locat com a barricada.

De moment, el tall no està provocant cues significatives. Això, en gran part es deu al fet que els Mossos d'Esquadra, en l'enllaç anterior -tant en un sentit com en l'altre- han fet desviar els conductors per carreteres alternatives.