Moià es manifesta en contra de l'escorxador i de la planta de biogàs

Els activistes han expressat el seu malestar a Les Faixes, on s'explicava la futura ampliació de l'empresa

La manifestació contra l'escorxador de Moià s'ha desplaçat fins a Les Feixes
La manifestació contra l'escorxador de Moià s'ha desplaçat fins a Les Feixes | Toni Carrasco
27 d'abril del 2024

La plaça Sant Sebastià de Moià ha acollit aquest divendres la concentració d'un centenar de persones sota el lema Moià diu no a l'escorxador. S'ha llegit un breu manifest on s'han destacat els principals inconvenients de l'amplicació de l'actual Escorxador comarcal del Moianès i de la futura instal·lació d'una planta de biogàs al municipi. La portaveu dels concentrats ha destacat que l'escorxador de Moià "consumeix actualment el 25% de l'aigua del poble", que cada dia se sacrifiquen dos mil porcs en aquestes instal·lacions i que només el 23% dels porcs són produïts al Moianès.

El que, segons els manifestants, és més alarmant, és que només el 0,3% del porc que surt de l'escorxador es consumeix al Moianès, ja que la gran majoria s'exporta. També han destacat la precarietat laboral de l'escorxador amb "plantilles externalitzades" a empreses ETT. La plataforma reivindicativa demana que "davant l'opacitat amb què s'està gestionant aquest tema, s'informi de forma rigorosa i així la ciutadania podrà decidir quin Moià volen".

Tot seguit s'ha iniciat una manifestació pels carrers més cèntrics del poble fins a arribar a espai Les Faixes on s'exposava el projecte de Filo Camí Gibert de l'Escorxador Comarcal del Moianès, anomenat Del camp a la taula, present i futur de l'escorxador de Moià. L'activitat estava moderada per la revista local La Tosca. Durant l'acte a Les Feixes, la porta ha estat custodiada per diversos Mossos d'Esquadra, mentre que a l'exterior els manifestants han fet xivarri amb tota mena d'objectes i han posat a tot volum el so dels crits dels porcs quan són sacrificats a un escorxador.

La vetllada ha acabat sense incidents destacables.

Arxivat a