Pacte tancat: ERC, PSC i Impulsem governaran Manresa els propers quatre anys

Les assemblees dels tres partits han ratificat l'acord signat durant les negociacions

Els detalls de l'acord es donaran a conèixer previsiblement aquest dijous.
Els detalls de l'acord es donaran a conèixer previsiblement aquest dijous. | ERC
14 de juny del 2023
Actualitzat el 15 de juny a les 0:38h

Les assemblees d'ERC, el PSC i Impulsem han aprovat aquest dimecres la proposta d'acord entre les tres formacions per formar govern a Manresa sota l'alcaldia del republicà Marc Aloy i, segons afirmen, "continuar liderant la transformació de la ciutat". Els republicans han assenyalat que l'objectiu de l'acord "és el de continuar avançant en la transformació de Manresa i, alhora, aprofundir en el treball de la quotidianitat, des d'una perspectiva que es vol plural i progressista". El pacte, continuen explicant, es basa en un model de ciutat compartit entre els partits i en la voluntat de tirar endavant els projectes estratègics ja engegats, "que han estat fruit d'amplis consensos entre grups polítics, ciutadania i entitats".

L'assemblea republicana ha valorat el conjunt de projectes consensuats en el govern 2019-2023, que disposen d'un finançament i calendari, i n'ha prioritzat la necessitat de dur-los a terme "sense marrades o dilacions". D'altra banda, l'assemblea subscriu la importància d'avançar en les polítiques de proximitat, en manteniment i neteja, en les polítiques de serveis a les persones, les d'habitatge, de rehabilitació, i "tot allò que ens ajudi a superar els actuals símptomes de fragmentació social".

L'assemblea d'ERC destaca que el pacte és "inèdit" i que es tracta d'una fórmula trenada entre diverses formacions i sensibilitats, "unides per la confiança i un programa d'actuació que vol ser il·lusionant per a Manresa".

El pacte, segons asseguren, es fonamenta "en el treball planificat que assumeix i valora aquells projectes estratègics de ciutat ja engegats; en el creixement l'economia, la millora de la connectivitat i la generació de llocs de treball; en la diversitat, que reforça les polítiques d'habitatge i les del Centre Històric, que lluita contra la segregació escolar, que multiplica l'esforç de manteniment de l'espai públic, de la neteja, el civisme o la seguretat, i que busca la participació de tots els ciutadans i ciutadanes", segons han sentenciat.
 

Assemblea dels socialistes manresans per decidir sobre el pacte. Foto: PSC

 

El PSC destaca "la suma de projectes" dels signants del pacte

En el mateix sentit, l'assemblea socialista ha destacat que el pacte neix en base "a la suma de projectes i propostes dels seus signants", per constituir un "govern municipalista i de progrés" que afronti "els reptes i el canvi que la ciutadania demanda". Per això, es comprometen a treballar "des de l'inici, per un nou Pla d'Actuació Municipal d'aquest mandat, i per prendre les mesures de xoc que per urgència siguin més necessàries".
 

Impulsem raona que "des de dins" del govern pot assolir millor els objectius

Impulsem, per la seva part, entén que des de dins del govern "es poden assolir millor els objectius que el partit es va fixar quan va decidir presentar-se a les eleccions". En paraules de Joan Vila “és un pacte que dota Manresa d'un projecte i una mirada llarga per l'esdevenir de la nostra ciutat”.
 

Un govern en majoria absoluta

Així, el govern municipal de Manresa estarà format per tretze regidors, o sigui, just la majoria absoluta, amb set d'ERC, quatre del PSC i dos d'Impulsem. Segons ha pogut saber NacióManresa, l'estructura de carteres actual es podria reformular, en part, amb regidories més específiques per abordar reptes concrets des de la proximitat.

Els detalls de l'acord es donaran a conèixer aquest dijous a la tarda.