Santpedor adjudica el nou contracte del porta a porta que entrarà en vigor el setembre

El ple va desestimar les al·legacions presentades per la Residència Tercera Edat l'Onada en referència al procediment obert per incompliment de contracte

Ple de l'Ajuntament de Santpedor d'aquest dimarts
Ple de l'Ajuntament de Santpedor d'aquest dimarts | AjStp
Redacció
10 de juliol de 2024, 18:46
Actualitzat: 18:46h

El ple ordinari de juliol de l'Ajuntament de Santpedor celebrat aquest dimarts ha aprovat l'adjudicació del nou contracte del Servei de Recollida Porta a Porta, el seu transport i buidatge de papereres a l'empresa Ampans Medi Ambient SL.

L'adjudicació del contracte té un valor d'1.090.479,94 euros (IVA inclòs) i una durada de dos anys prorrogables fins a tres anys més. Consta de diverses millores com la suma de la recollida de les fraccions d'oli vegetal i residu tèxtil i un augment de dies de recollida d'orgànica i envasos. De tres dies de recollida per l'orgànica que es fan actualment, ara seran quatre; i de dos dies de recollida pels envasos, passarà a haver-n'hi tres. Per això, hi haurà una reorganització dels dies de recollida, que, alhora, servirà per optimitzar el servei. L'equip de govern prepararà unes sessions informatives a la ciutadania per explicar els canvis, que han d'entrar en vigor el setembre de 2024.

El dictamen es va aprovar amb 11 vots a favor per part d'ERC, SxS i SEAM i 2 vots en contra per part de la CUP.

El ple també va prorrogar la vigència del contracte del servei públic de gestió de l'Escola Bressol els Gallarets Santpedor, amb la Fundació Pere Tarrés des del dia 1 de setembre de 2024 i fins que es faci la publicació al BOE de les millores salarials en benefici de les treballadores. Llavors es traurà la nova licitació. Es va aprovar amb 11 vots a favor d'ERC, SxS i SEAM i 2 en contra per part de la CUP.

Les festes locals de l'any 2025 i el Padró d'Habitants

El ple també va repassar nou punts més i un sobrevingut a l'ordre del dia per exposar la conciliació de comptes per part del regidor d'Hisenda, en una sessió que va durar gairebé quatre hores.

Les festes locals per a l'any 2025 seran el dilluns 9 de juny per Festa Major i el dissabte 26 de juliol per Santa Anna. El padró d'habitants de Santpedor tanca a data 1 de gener de 2024 amb 7.716 habitants (3.851 homes i 3.865 dones), 23 més que l'any passat. Els dos dictàmens es van aprovar per unanimitat.

Desestimades les al·legacions de la concessionària de la Residència Tercera Edat l'Onada

El ple també va desestimar les al·legacions presentades per la Residència Tercera Edat l'Onada SL en referència al procediment obert per incompliment del contracte. L'Ajuntament comença ara un procés per a la imposició de penalitats econòmiques a la concessionària per haver aplicat preus als usuaris de la residència Can Jorba que no estaven aprovats; així com per haver aplicat preus per serveis que es presten sense la prèvia autorització. La concessionària té 10 dies per fer al·legacions.

El dictamen es va aprovar amb 11 vots a favor per part d'ERC, SxS i SEAM i 2 abstencions per part de la CUP.

Aprovació de dos dictàmens sobre la relació de llocs de treball de l'Ajuntament

La relació dels llocs de treball de l'Ajuntament són un document dinàmic que marca l'ordenació del personal. El ple aprovava dos dictàmens en referència a la reorganització de personal de l'Ajuntament que van rebre 11 vots a favor per part d'ERC, SxS i SEAM i 2 abstencions per part de la CUP.

En els últims mesos, s'han reorganitzat les àrees de Serveis al Territori, amb una nova cap i un arquitecte tècnic i l'Àrea de Serveis interns / jurídics i Secretaria, després de la jubilació de la Cap de Serveis Jurídics. El dictamen aprovava la nova relació de llocs de treball de l'Ajuntament que contempla la de vicesecretaria, la Cap de Serveis Interns i Organització, Cap de Serveis al Territori, Arquitecte Tècnic, conserge i la qualificació de C2 a C1 dels agents de policia locals. Paral·lelament, es modifica la plantilla d'un tècnic superior d'Administració General (TAG) per un tècnic superior especialista en dret (TAE).

Altres temes del ple

Es van aprovar per unanimitat els dos dictàmens per la concessió de dret funerari sobre el nínxol 675 i el columbari U-37 del Cementiri Municipal. També el dictamen de nomenament de representants i substituts a l'Assemblea General de la Mancomunitat del Bages i del Moianès per l'aigua, tal com marca la normativa per tal que hi hagi representants de l'Ajuntament de Santpedor que siguin competència del ple.

L'extrajudicial de crèdit pels serveis per la Gestió de residus a l'abocador i buidatge de contenidors maig 2024 per un valor de 2.046,68 euros va rebre 7 vots a favor per part d'ERC i SxS i 6 en contra per part de SEAM i la CUP.

L'equip de govern es va sotmetre al control i fiscalització dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i Resolucions d'Alcaldia i va respondre precs i preguntes que van formular els regidors i regidores de l'oposició.