CRÒNICA

Vox arriba a Manresa i assenyala independentistes, immigrants... i premsa

Santiago Abascal aplega un bon gruix d'entusiastes entre gent gran i joves espanyolistes d'estètica ultradretana en la seva visita al centre

Santiago Abascal cara al sol davant de Crist Rei a Manresa
Santiago Abascal cara al sol davant de Crist Rei a Manresa
08 de maig del 2024
Actualitzat a les 16:46h

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha visitat aquest matí Manresa. En el seu pas per la capital del Bages el líder ultra ha assenyalat independentistesimmigrants com els principals enemics de Catalunya i ha afirmat que entre ells "es retroalimenten".

També la regidora manresana de la formació d'extrema dreta a l'Ajuntament de Manresa, Inmaculada Cervilla, li ha assenyalat en veu alta, perquè no passés desapercebut el periodista que signa aquesta notícia. "Aquest d'allà és el Pere Fontanals que et comentava", li ha dit. Això ha provocat que alguns dels assistents amb estètica ultra posessin les mirades cap al periodista de Nació. "Són els perroflautesque ens posen de volta i mitja, els indepes de NacióDigital", li diu la regidora al seu líder tal com s'escolta al tall de veu.

Cervilla a Abascal sobre Fontanals de Nació

Més enllà de l'anècdota, que no ha passat d'aquí, el líder ultra ha carregat contra el pacte anti-extrema dreta que han signat aquest dimecres al matí PSC, ERC, Junts, Comuns i la CUP. El líder de Vox ha assegurat que "barren el pas a la gent" i que demostren que no saben "què passa al carrer" firmant un document "tan allunyat de les preocupacions socials".

Abascal ha pronunciat el seu discurs tradicional barrejant, de forma hiperbòlica, immigració i inseguretat. "Menys inseguretat, menys festes del xai i menys mesquites". L'atenció als mitjans l'ha fet a la carpa que Vox ha muntat davant de Crist Rei. Abans de l'atenció als mitjans, el cap de Vox, acompanyat del candidat a les eleccions al Parlament, Ignacio Garriga, han passejat pel centre comercial de Manresa on s'han trobat amb entusiastes seguidors.

Aquests s'integraven en dos grans grups, el de l'estètica més pija, amb jersei al coll i outfit immaculat, i la més skin, amb la bandera, el xandall i sovint, talls de cabell fent dibuixos que no deixaven de fotografiar-se amb ells. Al seu voltant no hi faltaven armaris que feien funcions de seguretat, i també molta gent gran nostàlgica de règims passats.

A diferència d'anys anteriors, la presència de la carpa i els líders de la formació d'extrema dreta, no ha tingut una resposta organitzada als carrers de Manresa per part de col·lectius antifeixistes. En un moment donat, una dotzena de joves han cridat "Manresa serà antifeixista", però ràpidament han estat apagats en número amb clams de "Visca Espanya!", i "President"" -en referència a Abascal- així com altres expressions més feridores.