L'
hivern no és hivern sense un bon plat de col i patata. De fet, la
col -igual que la resta de verdures de la família de les
crucíferes- és un dels
vegetals estrella quan arriben les
fredorades, perquè es tracta d'una planta que es desenvolupa a gran velocitat; que no requereix una
cura excessiva per part de qui la cultiva, i, sobretot, que és molt
resistent a les
baixes temperatures. Per això és tan important respectar la
temporalitat dels productes que consumim, perquè ens assegurem que no han estat
obligats a créixer en
climes hostils o manufacturats. Però tornem a la col, que és la veritable protagonista de l'
Amb barret de xef de gener. I no una col qualsevol, no: la que ha inspirat les receptes que les cuineres i cuiners d'aquesta secció us presenten a continuació és la
col verda manresana, una varietat idiosincràtica de l'
horta bagenca molt apreciada en la
gastronomia de casa nostra.
A diferència de la col més típica (rodona, amb un cor compacte més aviat blanquinós i amb les fulles ben arrapades les unes amb les altres), la del
regadiu manresà és molt més
allargada i voluminosa, amb unes fulles de color
verd fosc que no estan enganxades entre elles i amb un
sabor i textura incomparables. El perquè d'aquesta singularitat el trobem en el
clima propi de l'hivern de la capital del Bages, amb fred intens i
glaçades abundants; unes glaçades que són, precisament, la clau de l'èxit de la col verda manresana, perquè en garanteixen la qualitat i el
gust intens. Aquest
tresor de l'horta de casa nostra és conegut i valorat pels nostres
xefs col·laboradors, que aquest mes de gener us apropen
receptes delicioses, originals i ben assequibles perquè pugueu fer a casa. Us hi animeu?
[noticia]105856[/noticia]
[noticia]105795[/noticia]
[noticia]105711[/noticia]
[noticia]105561[/noticia]