L'Equip d'Atenció Primària (EAP) Sant Vicenç de Castellet –que dona servei als municipis de Sant Vicenç, El Pont de Vilomara i Rocafort, i Castellgalí– i l'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort han decidit reprendre, a partir del mes d'abril, el projecte Caminades Saludables, una iniciativa destinada a promoure la salut i el benestar físic, psíquic i social de la població a través de l'activitat física moderada.
Es tracta d'una iniciativa que va iniciar-se a finals de 2017 i va mantenir-se durant dos anys. El 2020, però, arran de la pandèmia de la Covid, va haver-se de suspendre i ja no va tornar-se a reprendre. Ara, a petició de la comunitat, s'ha tornat a posar en marxa amb la voluntat de fomentar hàbits saludables i potenciar la vida activa entre la ciutadania.
La primera caminada organitzada tindrà lloc el 7 d'abril, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d'abril). La sortida serà a les 9h. des del Consultori del Pont de Vilomara, on també finalitzarà l'activitat. La durada d'aquesta primera caminada serà d'aproximadament dues hores.
Les caminades estan obertes a qualsevol persona que vulgui incorporar l'activitat física en el seu dia a dia i comprometre's a participar-hi de manera regular. Les persones interessades poden inscriure's sol·licitant cita al taulell de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania del Consultori del Pont, on seran ateses per la referent de Caminades saludables de l'Equip.
Compromís amb la salut comunitària
Amb la represa d'aquest projecte, l'EAP Sant Vicenç de Castellet i l'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort refermen el seu compromís amb la salut comunitària i la promoció d'hàbits saludables per millorar la qualitat de vida de la població.
L'atenció primària i comunitària permet abordar les necessitats de salut de manera preventiva, promocionant hàbits saludables i detectant problemes de salut de forma precoç. A més, està arrelada al territori, cosa que facilita una intervenció adaptada al context social i cultural de cada comunitat. També fomenta la participació activa de les persones en la gestió de la seva salut i reforça el teixit comunitari, afavorint el benestar col·lectiu.