El sindicat de la Policia Local de Manresa demana la dimissió de dos regidors de la CUP

El SPPM-Cat acusa els regidors Jordi Garcés i Gemma Tomàs d'haver-los insultat durant la detenció de Bernat Sorinas

Detenció de Bernat Sorinas a la plaça de Prat de la Riba, als Dolors, dimarts a la nit
Detenció de Bernat Sorinas a la plaça de Prat de la Riba, als Dolors, dimarts a la nit | Gheorghe Marin Berchesan
Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:33h
El SPPM-Cat de la Policia Local de Manresa demana la dimissió dels dos regidors de la CUP, Jordi Garcés i Gemma Tomàs, perquè dimarts al vespre, durant l'actuació en la que donaven suport als Mossos d'Esquadra contra membres de la PAHC que va acabar amb la detenció de Bernat Sorinas, van ser escridassats i insultats pels edils, segons asseguren.

Segons el sindicat policial, quan la Policia Local va ser requerida per Mossos per recolzar-los en el marc de la intervenció que duien a terme a l'avinguda dels Dolors, van ser rebuts amb "insults, amenaces, empentes i van ser escridassats pels allà presents", inclosos els dos regidors de l'Ajuntament de Manresa de la CUP que, segons asseguren, es van dirigir als agents amb frases com “a mi no em toquis que ja saps qui soc, fill de puta” o referint-se a ells dient-los “subnormals”, entre d'altres.

Segons asseguren des del sindicat, "no és la primera vegada que ens trobem en aquesta situació amb regidors de la CUP" i anuncien que estudiaran "emprendre accions legals contra aquests representants del poble manresà atenent que han faltat en diverses ocasions al respecte i a l'honor d'un col·lectiu sencer de treballadors de l'Ajuntament de Manresa".

El SPPM-Cat demana, així mateix, a la resta del consistori que "reprovi" aquests dos regidors "per les manques de respecte que han tingut fins al moment amb els treballadors de l'Ajuntament". El sindicat considera que aquests dos regidors "no són dignes de representar a la ciutadania de Manresa", encara més tenint en compte "que fan valer la seva condició de regidors per a què se'ls tracti de manera diferent a la resta de la ciutadania".

Finalment, el sindicat demana al govern municipal que publiqui un comunicat de premsa en defensa dels treballadors municipals.

Aquest és el segon comunicat d'un sindicat policial pels fets ocorreguts arran de la concentració contra la pobresa energètica convocada per la PAHC. El sindicat de Mossos USPAC ha denunciat la feblesa dels comandaments de la policia catalana que va comportar l'alliberament de Bernat Sorinas la mateixa nit de la detenció.